81 yaşındaki Sural, Ermenilere karşı savaşarak katledilen dedesinin intikamını almak istiyor

81 yaşındaki Sural, Ermenilere karşı savaşarak katledilen dedesinin intikamını almak istiyor
Ardahan'da yaşayan 81 yaşındaki İsmail Sural, "Beni de askere alın. Köyümde Ermeni Hınçakların yaptığı katliamda sivil olan dedem İsmail ve 19 kişinin intikamını almak için Azerbaycan'da Ermenilere karşı intikam savaşı yapmak istiyorum" dedi.

81 yaşındaki İsmail Sural, Ardahan merkeze bağlı Taşlıdere köyü nüfusuna kayıtlı. Askerlik şubesine bir dilekçe veren Sural, dilekçesinde "Beni de askere alın. Köyümde Ermeni Hınçakların yaptığı katliamda sivil olan dedem İsmail ve 19 kişinin intikamını almak için Azerbaycan'da Ermenilere karşı intikam savaşı yapmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Katledilen dedesinin ismini kendisine vermişler

Birinci Dünya Harbi'nde Ermeni çeteler Ardahan ve bölgesinde katliam yaptılar. Bu katliamlardan biri de Ardahan merkeze bağlı Taşlıdere köyünde yaşandı. Ermeniler, çoluk çocuk, yaşlı, genç ve kadın dinlemeden 19 kişiyi katletti. Bu katliamda Ermenilerin öldürdüklerinden biri de İsmail Sural'dı. Kendi ismi de ona atfen babaannesi tarafından torununa verildi. İsmail Sural da dedesinin intikamını almak için Azerbaycan askerleri ile birlikte savaşmak istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.