8,5 şiddetinde depremde dahi ameliyat yapılabilecek

8,5 şiddetinde depremde dahi ameliyat yapılabilecek
1999 Marmara Depremi’nden en fazla etkilenen iller arasında olan Yalova’da, yapımı devam eden 400 yataklı devlet hastanesinin temeline yerleştirilen izolatörlerle, 8,5 şiddetinde depremde dahi ameliyatlar yapılabilecek.

Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray ve AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, yapımı devam eden 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Eray, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hastanenin tasarruf tedbirleri kapsamında çıkarıldığını hatırlattı.

Hastanenin bir yıl sonra tam anlamıyla hizmete girmesini beklediklerini anlatan Eray, şunları kaydetti:

“Hizmete girdiğinde Yalova için çok değerli hizmetlerin üretileceği bir yer olacak. Mesela bunlar neler? 400 yataklı ki hemen 600 yatağa çıkartılma kapasitesi olma şekliyle alt yapısı buna göre dizayn edildi. Yani 600 yataklı olarak da açılabilir bu hastane. İkincisi 17 adet ameliyathanenin olduğu, 140 tane poliklinik olduğu, 97 tane yoğun bakım olduğu ve yine ilimizde daha önce olamayan yanık ünitesinin olduğu. Bu şekilde dizayn edilen bir hastanemiz oldu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.