Nilüfer’de Hasta Ve Bakıma Muhtaç Yaşlılar Mutlu

Nilüfer’de Hasta Ve Bakıma Muhtaç Yaşlılar Mutlu
Nilüfer Belediyesi tarafından 2013 yılında kurulan ev ve kişisel bakım ekibi, hasta, yaşlı, engelli ve bakacak kimsesi olmayan Nilüferlilerin yüzünü...

Nilüfer Belediyesi tarafından 2013 yılında kurulan ev ve kişisel bakım ekibi, hasta, yaşlı, engelli ve bakacak kimsesi olmayan Nilüferlilerin yüzünü güldürüyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ihtiyaç sahibi kişilerin imdadına koştuklarını söyledi.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 2013 yılında kurulan ev ve kişisel bakım ekibi hasta, engelli, yaşlı ve bakacak kimsesi olmayanları yalnız bırakmıyor. 9 kişiden oluşan kişisel bakım ekibi, haftanın 5 günü ihtiyaç sahiplerinin banyosundan tıraşına, kıyafet değişimine kadar çok sayıda hizmet veriyor. Günde 12 aileye giden kişisel bakım ekibi, sadece geçtiğimiz ayda 155 kişinin bakımını üstlendi.

Evler de köşe bucak temizleniyor

Kişisel bakım ekibinin yanı sıra 5 kişiden oluşan ev bakım ekibi de ayda 143 ailenin evini köşe bucak temizliyor. Her gün muhtaç bir ailenin yardımına koşan ev bakım ekibi, cam temizliğinden mutfak temizliğine kadar Nilüferlilerin ihtiyaçlarına çözüm getiriyor.

Çalışmalarında insanı odak noktasına aldıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "2017 yılında 155 vatandaşımız 2 bin 765 kez kişisel bakım hizmetimizden yararlandı. Yine aynı yıl itibariyle 143 vatandaşımızda 626 kez ev bakım hizmetimizden yararlanmıştır" dedi.

Hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin öncelikle Nilüfer Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne kendileri ya da birinci derece yakınları vasıtasıyla başvuru yapmaları gerektiğini ifade eden Bozbey, önceliği ihtiyacı olduğu belirlenen vatandaşlara tanıdıklarını söyledi. Bozbey, "Gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımız bu sisteme dahil ediliyor. Kişisel bakım hizmetimiz haftada bir kez vatandaşımızın vücut temizliği ve banyosunu kapsamakta, ev bakım hizmetimiz ise en erken ayda bir kez vatandaşlarımızın ev temizliğini kapsamaktadır" dedi.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Hizmetler Bürosu Destek Hizmetleri Sorumlusu Sosyolog Melike Ayar İçöz ise, "Kişisel bakım hizmetimiz kendi temizliğini banyosunu yapamayan, yanında yaptıracak durumda kimsesi bulunmayan vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetimizdir. Hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin öncelikle Nilüfer Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne kendileri ya da birinci derece yakınları vasıtasıyla başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuran kişinin kendi rızası bizim için önceliktir" dedi.

Vatandaşlarda çok memnun

Nilüfer Belediyesi Sosyal Hizmetler bünyesinde oluşturulan birime gelen başvuruları değerlendiren ekipler, sosyolog incelemesinin ardından hizmet almak isteyen kişileri sisteme dahil ediyor. Erkek bakım, kadın bakım ve ev temizliği ekipleri birime ait midibüslerle yola çıkıp hizmet verecekleri adreslere ulaşıyor.

İHA ekibinin de gün boyu takip ettiği ekiplerin ilk durağı Fethiye Mahallesi Bayrak sokakta ikamet eden felçli 80 yaşındaki Mehmet Evren oldu. Şeker hastası eşi Cemile Evren tarafından yapılan başvurusu sonrası sisteme dahil edilen Mehmet Evren'in saç ve sakal tıraşından banyosuna kadar her türlü temizliğini üstlenen ekip, sohbet ederek dertlerine de ortak oldu. Gözyaşları içerisinde temizliğe gelen gençlere teşekkür eden Evren ailesi, yapılan hizmetten çok memnun olduklarını söyledi. Bakım görevlisi Hakan Taş ise, "Onlar bizim atalarımız. Yaşlılarımızı çok seviyoruz, bu işler gönül işi" diye konuştu.

Ekiplerin ikinci durağı ise İhsaniye'deki 88 yaşındaki Rezzan Elmasoğlu oldu. Yaşlı kadının el ve ayak tırnak temizliğini yaptıktan sonra saçlarını da kesen görevliler banyosunu da yaptırarak en işi şekilde hizmet verdi.

2 yıldır hizmet aldığını ve çok memnun olduğunu anlatan Rezzam Elmasoğlu, uzun yaşamanın sırrının ise hiç bir şeyi dert etmemek olduğunu söyledi. Yine aynı mahallede ayaklarında protez bulunduğu için ev temizliği yapamayan 51 yaşındaki Ayşe Güler'in evine gelen temizlik ekipleri evi pırıl pırıl yaptı. Yalnız yaşadığını belirten Güler, "Aslında temizliğin yanında yalnız yaşayan biri olarak aranmak, sorulmak hoşumuza gidiyor. Ayda bir gelen ekipler sayesinde kendimi yalnız hissetmiyorum" dedi.

Nilüfer’de Hasta Ve Bakıma Muhtaç Yaşlılar Mutlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.