Akıncı Üssü davasındaki karara şehit babasından tepki: 'kısasa kısas' diyerek 'idam' istedi

Akıncı Üssü davasındaki karara şehit babasından tepki: 'kısasa kısas' diyerek 'idam' istedi
FETÖ’nün 15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında Ankara’daki Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde bombalanarak şehit olan PÖH Hakan Yorulmaz’ın babası İsmail Yorulmaz, Akıncı Üssü davasında darbecilere verilen cezanın 'kısasa kısas' olması gerektiğini ifade ederek, “Şehit ailelerin yüreğinin soğuması için 'kısasa kısas' bunların cezası 'idam' olmalıydı. Cezalarını öyle çekmeliydi. Bizim çocuklarımızın ne suçu vardı” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada örgütün 4 "sivil yöneticisi" ile 15 eski askere 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet verildi. Bu karardan memnun kalmadığını ifade eden 15 Temmuz şehidi Hakan Yorulmaz'ın babası İsmail Yorulmaz, “Bir defa bu şehit ailelerin yüreğinin soğuması için ‘kısasa kısas' bunların cezası ‘idam' olmalıydı” diye konuştu.

İHA muhabirine konuşan İsmail Yorulmaz, “7'nci ayın 15'i 2016'da darbenin olduğunda şehit oldu. Aradan 4 sene 4 ay geçti. Bugün itibariyle sanıkların cezasını tebliğ etti. Yalnız içimiz buruk. Şu şekilde buruk; bir defa adalet gecikti. Bunların cezası müebbet hapis olmamalıydı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.