Şehit Aileleri İle Gaziye Gurur Madalyası

Şehit Aileleri İle Gaziye Gurur Madalyası
Amasya'da 8 şehit ailesine ve bir gaziye, devlet övünç madalyası ve beratı törenle verildi.

Amasya'da 8 şehit ailesine ve bir gaziye, devlet övünç madalyası ve beratı törenle verildi.

Düzenlenen törende konuşan Amasya Valisi Dr. Osman Varol, "Bizim öyle bir milletimiz, öyle bir inancımız var ki milletimiz vatanı için canını feda etmeye hazır. Yapılabilecek en büyük fedakarlığı göstermeye hazır fertlerden oluşan bir millete sahibiz" dedi.

Amasya Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün tertiplediği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ailelerine ve gazilere yönelik mesajına yer verildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden törende şehitlerin öz geçmişleri okunurken duygulu anlar yaşandı. Daha sonra şehitler Binbaşı Arslan Kulaksız, Komiser Yardımcısı Kubilay Er, polis memuru Gültekin Tırpan, polis memuru İdris Bolat, Uzman Çavuş Osman Karakuş, er Mustafa Bilgili, er Recep Bodur ile 15 Temmuz şehidi Erdem Diker'in ailelerine ve 15 Temmuz gazisi Arzu Çiçek'e devlet övünç madalya ve beratları verildi.

Devlet övünç madalyasının, devletin gazilerle şehitlere vefa borcu ile minnetini nesiller boyunca hatırlatacak bir sembol olduğunu vurgulayan Vali Varol, "Şehitlik ve gazilik kavramlarına önem veren çok aziz bir milletin evlatlarıyız. Burada milletimiz için yapılabilecek en büyük fedakarlığı yapmış olan, aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle beraberiz. Ben sayın Cumhurbaşkanımız adına devletimizin vermiş olduğu en üst mertebenin temsili olan övünç madalyası ve beratının takdimini yapacağım. Bu benim için en çok gurur duyduğum görevlerden bir tanesi olacak. Bizim sağladığımız hiçbir imkanın, verdiğimiz hiçbir madalyanın sizin kayıplarınızın telafisi olmayacağının bilincindeyiz. Her zaman sizi hatırlamanın ve yanınızda olmanın, sizin acılarınızı paylaşmanın bizim en önemli görevimiz olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Büyük Amasya Otelindeki törene, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile diğer yetkililer de katıldı.

Şehit Aileleri İle Gaziye Gurur Madalyası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.