Anıtkabir'e Kurulan Çocuk Parkı İçin Dilekçe Verildi

Anıtkabir'e Kurulan Çocuk Parkı İçin Dilekçe Verildi
Hukuki Mücadele Derneği, Anıtkabir'e kurulan çocuk parkının kaldırılması için Anıtkabir Komutanlığı'na dilekçe verdi.
Hukuki Mücadele Derneği, Anıtkabir'e kurulan çocuk parkının kaldırılması için Anıtkabir Komutanlığı'na dilekçe verdi.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Anıtkabir'e plastik çocuk parkı yapılması, hukukçuların da dikkatini çekti. Hukuki Mücadele Derneği, çocuk parkının kaldırılması için Anıtkabir Komutanlığı'na dilekçe verdi.

"Ülkemizin kurucusu Yüce Atatürk'ün ebedi ikametgahı aynı zamanda tarihi SİT alanı olarak koruma altında olan, bir çivi çakmanın dahi ciddi bir prosedür gerektirdiği Anıtkabir'e plastikten bir çocuk oyun parkı kurulması, Atatürk'ün manevi hatırasına yapılmış büyük bir saygısızlıktır" diyen Hukuki Mücadele Derneği Başkanı Avukat Oğuzhan Buhur, aynı zamanda bir kabir olan Atatürk'ün ebedi mekanı Anıtkabir kampüsünü ziyaret etmenin dini, geleneksel ve bir takım ahlaki vecibeleri olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Anıtkabir ziyaretlerinin maksadını hem kabir hem de bir kültürel bir ziyaret olmaktan çıkartan parkın, çocukların dikkatini Anıtkabir yerine çocuk alanına yönlendirdiğini ifade eden Buhur, bulunduğu mekanın manevi ortamına ve saygınlığına zarar verecek olan parkın bir an önce kaldırılması için ilgili makamlara yazılı başvuru yapılacağını belirtti. Buhur, "Bu ucubenin kaldırılması için gerekli hukuki yollara başvurulacağını kamuoyuna ve Yüce Türk Milletine saygı ile duyuruyoruz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.