Milli Sporcuyu Kaza Değil, Sürücünün Kaçıp Gitmesi Yaraladı

Milli Sporcuyu Kaza Değil, Sürücünün Kaçıp Gitmesi Yaraladı
Balkan şampiyonasına hazırlanırken geçirdiği trafik kazası sebebiyle hayalleri yıkılan milli bisikletçi Deniz Deniz, tedavi gördüğü hastanede bir an...

Balkan şampiyonasına hazırlanırken geçirdiği trafik kazası sebebiyle hayalleri yıkılan milli bisikletçi Deniz Deniz, tedavi gördüğü hastanede bir an önce eski sağlığına kavuşabilmek için gün sayıyor. Başındaki kaskı sayesinde ölümden dönen Deniz, "Beni en çok üzen, çarpan sürücünün kaçıp gitmesiydi" dedi.

Küçüklüğünden beri devam eden bisiklet tutkusu ile arka arkaya aldığı başarılarla milli takım sporcusu olan bisikletçi Deniz Deniz (17), birçok kez Türkiye şampiyonu oldu. Dünya şampiyonalarına da katılan Deniz, 2018 yılı sezonunda Balkan şampiyonasına katılmaya hazırlanırken, talihsiz bir kaza yaşadı. İzmir'in Konak ilçesinde arkadaşıyla antrenmana gitmek için bisikletiyle yola çıkan Deniz, emniyet şeridinden ilerlerken bir anda üzerine gelen araçla, defalarca havada takla atarak yere çakıldı.

"Kask gerçekten hayat kurtarırmış"

Hatalı sollama yaparak kendisine çarpan aracın sürücüsü olay yerinden kaçarken, hemen hastaneye götürülerek tedavi altına alınan Deniz, leğen kemiği, eli ve bacağından yara aldı. Bir yıl boyunca tedavi görecek olan Deniz, eski günlerine dönmek için gün sayarken bisiklet kullananlara da çağrıda bulundu. Yaşadığı kaza anının her saniyesini hatırlayan milli sporcu, bisiklet kaskı olmasaydı şu an hayatta olamayacağına vurgu yaparak, "kask gerçekten hayat kurtarırmış" dedi.

"Araba çarpınca havada attığım taklaları hatırlıyorum"

Sezon başında yaşadığı talihsiz kazanın etkilerini atlatarak en çabuk şekilde toparlanmaya çalıştığını belirten Deniz, kaza anını anlatarak, "O gün antrenmana arkadaşımla iki kişi çıktık. Urla'dan İzmir istikametine giderken, İzmir'den Urla yönüne giden bir araç aniden sollama yaptı ve yanındaki aracın arkasından bir anda çıktı. Çıkışını gördüm arabanın, aşağı yukarı 100-110 kilometre hızla geliyordu. Bir iki saniye gördüm, sağ tarafa gitmeye çalıştım ama kaldırım vardı atlayamadım. Yol bisikleti ile o hareketi yapmam zordu. Araba zikzak yaparak ilerlediği için zaten kaldırıma da çıkabilirdi. Emniyet şeridinde ilerliyordum. Arkadaşımda dağ bisikleti vardı, o kendini kurtardı, kaldırıma atlayabildi. Ama ben kurtaramadım ve karşıdan gelen araç emniyet şeridine girdi ve bir anda bana vurdu. Ben kazanın şiddetiyle çarptığı anı hatırlamıyorum. Ancak havada attığım taklaları hatırlıyorum. Çok yükselmiştim zaten tek katlı müstakil evler vardı. Evlerin çatısını görebilmiştim" dedi.

Yere düştüğü anda bilincinin açık olduğunu hatırlatan Deniz, o an çok kan kaybettiğini ve çevredeki vatandaşlarla birlikte bir hemşirenin kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

"Kaskım olmasaydı ölebilirdim"

Düştüğünde kafasını yere sert bir şekilde vurduğunu aktaran Deniz Deniz, "Kaskım olmasaydı benim hayatta kalma şansım çok düşüktü. Çünkü baya şiddetli bir şekilde başımı yere vurdum. Kaskım korudu beni, şimdi de yanımdan ayırmıyorum zaten kaskı. Bakıyorum şaşırıyorum kendi de sağlammış, sağlam kalmış. Birkaç çatlak var onda. Kask olmasaydı başımın sol tarafından darbeyi alacaktım, büyük ihtimalle ve yaşama ihtimalim çok düşüktü. Allah korusun ölebilirdim. "kask hayat kurtarır" dedikleri gerçekten doğru" diye konuştu.

"Sakın kasksız dolaşmaya bile çıkmayın"

Bisiklet kullananlara da çağrıda bulunan Deniz, "Kesinlikle buradan sesleniyorum; kasksız dolaşmaya dahi gitmeyin. Sahilde dolaşmaya dahi olsa kasksız kesinlikle çıkmayın. Ne zaman ne geleceği hiçbir zaman belli değil. Kask hayat kurtarır" ifadelerini kullandı.

En erken 5 ay sonra bisiklete binebileceğini, 2 ay yataktan hiçbir şekilde kalkamayacağını ve toplam tedavisinin bir yılı bulacağını belirten Deniz, koltuk değnekleriyle yavaş yavaş adım atmaya başlayacağını ifade etti.

"Hayvana bile çarpsan durup bakarsın ama kaçtı"

Olay anında kendisini en çok üzen olayın ise sürücünün kendisine çarpıp kaçması olduğunu dile getiren Deniz, "Bu durum beni açıkçası çok üzdü. Orada durup 112 sağlık ekiplerini arayabilirdi. Hatalı sollama yaptı, hatası olabilir ama sonuçta onun da isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Ama kaçması tamamen vicdansızlık. İnsanlar bir kediye bile çarpsa durup bakıyor ne olmuş diye. O insanın bana öyle çarpıp sonra da kaçması gerçekten çok üzücü" dedi.

Uluslarrarası şampiyonaya katılacaktı

Yaşadığı talihsiz kaza sebebiyle Türkiye'yi temsil edeceği Balkan şampiyonasında yer alamamanın üzüntüsünü yaşayan Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki haftadır yatıyorum ve bu bana vicdan azabı gibi geliyor. Antrenman yapmadığım saatler günler geçiyor ve bu beni üzüyor. Balkan şampiyonasında gözde bir sporcuydum ve 2018'deki şampiyonada kendime ilk 3'te yer alabilme hedefi koymuştum. Bu kazanın ardından Balkan şampiyonasına gidebilmem bir ihtimal haline dönüştü. En yakın zamanda toparlayıp eski gücüme kavuştuktan sonra, bu spora kaldığım yerden devam edeceğim. Hiç bırakmaya niyetim yok. Elimden geldiğince ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum."

Öte yandan, 13 Ocak'ta meydana gelen kaza sırasında Deniz'i olay yerinde bırakıp kaçan sürücü, kırılan aynanın seri numarasıyla yakalanmış, savcılıkta ifadesi sonrası serbest bırakılmıştı.

Milli Sporcuyu Kaza Değil, Sürücünün Kaçıp Gitmesi Yaraladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.