Asel bebek için umut ışığı doğdu

Asel bebek için umut ışığı doğdu
Mersin’de, tıpta milyonda bir görülen molibden kofaktör eksikliğiyle dünyaya gelen ve ölümü bekleyen iki aylık Asel bebek için umut ışığı doğdu. Amerika’daki bir ilacın minik Asel’e yüzde 10 yaşama şansı vereceğini söyleyen Siler Ailesi, ilacın Türkiye’ye getirtilmesi için 2,5 aylık onay süreci gerektiğini belirterek, “Asel için bir dakika bile çok önemli. Kızımızın yaşatılmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan, onay sürecinin hızlanmasını, ilacının bir an önce gelmesini istiyoruz” dedi.

Mersin'de, Siler ailesinin ikinci çocukları olarak dünyaya gelen iki aylık Asel bebek, milyonda bir görülen molibden kofaktör hastalığıyla mücadele ediyor. Daha önce tıpta tedavisi olmadığı söylenen ve ölümü bekleyen minik Asel'in acılarını dindirecek çare Amerika'da bulundu.

Ölümü bekleyen bebeklerde bu hastalığın tedavisinde kullanılan ve yüzde 10 yaşama şansı tanıyan ilacın Asel bebekte kullanılması için Amerika'dan onay alan Siler Ailesi, Türkiye'deki onay sürecinin yaklaşık 2,5 ay sürdüğünü öğrenince yıkıldı. Doktorların, ‘iki dakika bile çok önemli' dedikleri kızlarının bir an önce ilaca kavuşması için çağrı yapan Anne Ebru Siler ve Baba Ahmet Siler,"Sağlık Bakanlığından yardım bekliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.