Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi

Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi kim oldu? Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 14 puanla lider olarak bitiren Beşiktaş'ın rakibi bugün çekilen kura ile birlikte belli oldu. Peki tarihinde ilk kez gruptan çıkmayı başaran temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? İşte detaylar...

Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’ndaki rakibi Almanya’nın Bayern Münih ekibi oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasının tamamlanmasının ardından Son 16 Turu eşleşmeleri belli oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turu kura çekimi bugün İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşti. G Grubu’nu 14 puanla lider tamamlayan Beşiktaş, Alman temsilcisi Bayern Münih ile eşleşti.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçları 13-14 ile 20-21 Şubat 2018, rövanşları ise 6-7 ile 13-14 Mart 2018 tarihlerinde oynanacak.

Kura çekiminin ardından oluşan eşleşmeler şöyle:

Juventus - Tottenham
Basel - Manchester City
Porto - Liverpool
Sevilla - Manchester United
Real Madrid - Paris Saint Germain
Shakhtar Donetsk - Roma
Chelsea - Barcelona
Bayern Münih - Beşiktaş 

Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih'i tanıyalım

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Bayern Münih ile eşleşti. Siyah-beyazlılar, Alman ekibi ile en son 1997 yılında Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda karşılaşmış ve rakibiyle oynadığı iki maçı da 2-0'lık skorlarla kaybetmişti. 

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda kuralar çekildi. Bu organizasyonda Türkiye'yi temsil eden tek takım olan Beşiktaş da Alman panzeri Bayern Münih ile eşleşti. Sezona Ancelotti ile başlayan ancak istediği çıkışı yakalayamayan Münih, daha sonra göreve eski antrenörü Jupp Heynckes'i getirdi. Bundesliga'da geride kalan 15 karşılaşmada 11 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alan kırmızı- beyazlılar, topladığı 35 puanla zirvede yer alıyor. Aynı zamanda Bayern Münih, ev sahibi olduğu maçları 75 bin kapasiteli Allianz Arena'da oynuyor.

Avrupa'ya yabancı değil

Dünya futbolunun ekol takımları arasında yer alan Bayern Münih, Avrupa'da da sürekli boy gösteriyor. 1974, 1975, 1976, 2001 ve 2013 senelerinde Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Almanlar, geçen sezon ise turnuvaya çeyrek finalde Real Madrid'e 2-1 ve 4-2'lik skorlarla yenilerek veda etmişti.
Münih, 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında ise Devler Ligi'nde yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Beşiktaş'a iki kez rakip oldu

Bayern Münih ile Beşiktaş, kulüp tarihlerinde iki defa karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı takım, 1997 yılında Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda mücadele ettiği rakibiyle oynadığı iki maçı da 2-0 kaybetmişti. Kartal, bu sezon grubunu da 6 puanla 3. sırada bitirmişti.

Lige ambargo koydular

Almanya Bundesliga'ya her sezon favori olarak başlayan Bayern Münih'in tarihinde 27 lig şampiyonluğu bulunuyor. 2012-2013 sezonundan bu yana her sene mutlu sona ulaşan kırmızı-beyazlı ekip, bunun yanında 6 kez Almanya Lig Kupası'nı, 7 kez de Almanya Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

600 milyon Euro kadro değeri

Bayern Münih'in kadrosunda bulundurduğu oyuncuların toplam piyasa değeri 599 milyon Euro. Transfermarkt verilerine göre Alman devinin en pahalı oyuncusu ise 80 milyon Euro ile Robert Lewandowski. Polonyalı futbolcuyu 50 milyon Euro ile Müller ve James Rodriguez izliyor. Münih'in Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'ndaki rakibi olan Beşiktaş'ın güncel piyasa değeri ise 114 milyon Euro olarak dikkat çekiyor.

Beşiktaş rekor kırdı 

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubundan namağlup çıkan Beşiktaş, 14 puan toplayarak en fazla puan toplayan Türk takımı oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubunda Leipzig’i 2-1 mağlup eden Beşiktaş yeni rekorların sahibi oldu. Grupta 4 galibiyet alan siyah-beyazlılar en çok maç kazana, namağlup olan takım ve 6 maçta rakip filelelere 11 gol atıp gruplarda en çok gol atan takım ünvanlarına sahip oldu. Beşiktaş böylece daha önce gruplarda 11 gol atan Fenerbahçe'yi geçmiş oldu. Siyah-beyazlılar bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdikleri bu performansla Türkiye adına önemli işlere imza atmış oldu. 

Beşiktaş’ın son 16 turunda eşleşebileceği rakipleri ise şöyle: Chelsea, Real Madrid, Sevilla, Juventus, Basel, Shakhtar, Bayern Münih. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.