Bilecik İçin "Ortak Akıl Toplantısında" Buluştular

Bilecik İçin "Ortak Akıl Toplantısında" Buluştular
Bilecik ilinin sosyoekonomik eğilimlerinin ve önceliklerinin belirlenmesi adına düzenlenen "Bilecik Ortak Akıl Toplantısı" Bozüyük'te Bilecik Valisi ve...

Bilecik ilinin sosyoekonomik eğilimlerinin ve önceliklerinin belirlenmesi adına düzenlenen "Bilecik Ortak Akıl Toplantısı" Bozüyük'te Bilecik Valisi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Tahir Büyükakın'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bilecik Ortak Akıl toplantısına Vali ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının ve STK'ların temsilcileri ile Bilecikliler katıldı. Toplantının açılışında konuşan ve Bilecik'in kalkınma ve gelişme sürecinde katkısı bulunan tüm paydaşların, Bilecik için daha fazla çalışması gerektiğine vurgu yapan Bilecik Valisi Büyükakın, toplantının hayırlı sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti. Bilecik Valisi Büyükakın konuşmasının ardından ortak akıl toplantısına geçildi. Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu ile ekibinin moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Bilecik Ortak Akıl Toplantısı"nda, Bilecik ilinin sosyoekonomik gelişme eğilimleri ve öncelikli müdahale alanları ortaya konuldu. Arama toplantısına katılan ve gruplar halinde çalışan katılımcılar, üniversite ve kentin bütünleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Katılımcılar, gençlere yönelik geliştirilecek sosyal alanlarla birlikte bu bütünleşmeye katkı sağlanacağını dile getirdiler. Arama toplantısına katılan paydaşlar, Bilecik'teki kaynakların Bilecik'te değerlendirilmesi gerektiğini ve bu şekilde Bilecik'in marka kent olma yolunda hızla ilerleyeceğini söylediler. Bilecik ilinin marka değerinin ve bilinirliliğinin artırılmasının önemine işaret eden katılımcılar, bunun sağlanması adına da Türkiye çapında bir tanıtım kampanyasının gerçekleştirilebileceğini söylediler. Arama toplantısı iştirak eden katılımcıları, şehir ile ilgili alınan kararların ortak akılla alınmasının üzerinde durdular. Bilecik Arama Toplantısı'nın ikinci günündeyse katılımcılar, küçük gruplar halinde projelerinin sunumu yaparken, bu projelerin çeşitli değerlendirmelerde de bulunacaklarını söylediler.

Bilecik İçin "Ortak Akıl Toplantısında" Buluştular

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.