Abd’de Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Türk İha’ya Konuştu

Abd’de Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Türk İha’ya Konuştu
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New Jersey eyaletine bağlı Paterson şehrinde belediye başkan yardımcılığına Hüseyin Bayram adlı bir Türk getirildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New Jersey eyaletine bağlı Paterson şehrinde belediye başkan yardımcılığına Hüseyin Bayram adlı bir Türk getirildi.

En büyük ikinci Müslüman nüfusu barındıran ve Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Paterson kentine Belediye Başkanı Ruby Cotton'un aslen Giresunlu olan iş adamı Hüseyin Bayram'ı yardımcılığına getirmesi sevinçle karşılandı. Türk Amerikan toplumunun hızla büyümeye ve gelişmeye, iş hacmini her geçen gün genişletmeye devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ruby Cotton, "Toplumunuzdan bir kişinin, sizleri ve beni temsil etmek için Paterson bölgesinde çok sevilen iş adamı Hüseyin Bayram'ın Türk toplumunu en iyi şekilde temsil edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Paterson kentinde aile olarak 30 yıldır restoran işletmeciliği yaptıklarını söyleyen Hüseyin Bayram, Başkan Ruby Cotton ile Türk toplumu arasındaki ilişkilerden sorumlu olacak. İHA'ya açıklamalarda bulunan Hüseyin Bayram, "Karadeniz'den çıkarak 1992 yılında ABD'ye geldim. Restoran işletmeciliği ve inşaat işiyle uğraşıyoruz. Bu ülkeye geldiğimizden bu yana Paterson'da ikamet ediyoruz. 4 restoranımızda 70 kadar çalışanımız var. Bunların yüzde 70'i Türk vatandaşlarımızdan oluşmakta " şeklinde konuştu.

"Paterson kenti Türklere her türlü yakınlığı gösteriyor"

"ABD'ye ilk gelen neslin adaptasyon sorunu yaşadığı bir gerçektir" diyen Bayram, "İkinci jenerasyon olarak bizler biraz daha az yaşadık. Şimdiki jenerasyon daha farklı bir boyuta geçtiler. Okullar okuyarak aramızda mühendis, avukat, doktor ve devletin değişik sektörlerinde çalışan vatandaşlarımız var" dedi.

İlk geldikleri dönemde adaptasyon sorunları yaşandığını ancak bu sürecin kısa sürede atlatıldığını ifade eden Hüseyin Bayram, "Burası, Türklerin en yoğun olarak yaşadığı şehirlerden bir tanesidir. Bu civarda yaklaşık 15 bin Türk burada ikamet ediyor. Hemen yakınımızdaki Clifton kentinde de önemli miktarda Türk yaşıyor. İlk gelenler İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Kafkasya'dan Türkiye'ye göç eden Karaçay Türkleri. 1986'dan sonra Türkiye'nin değişik illerinden hemşehrilerimiz ABD'ye geldi. Burası Türk şehri gibi. Türk mahallesi var, camimiz, okulumuz, doktorumuz, öğretmenlerimiz. Küçük bir Türkiye gibi burası" ifadelerini kullandı.

Paterson'ın sosyal yaşam olarak Türkiye'yi aratmadığını anlatan Bayram, "Türk marketler, restoranlar, camiler, okullar, her şey var. Paterson şehri Türklere her türlü yakınlığı gösteriyor. Kendi vatanımızda gibi burada rahatız" dedi.

Başkan yardımcılığı sürecini anlatan Hüseyin Bayram, "Paterson Belediye Başkanı değiştikten sonra Türk nüfusunun fazlalığından dolayı bize başkan yardımcısı olmamız konusunda bir teklif geldi ve biz de kabul ettik" diye konuştu.

"ABD siyasetinde yer alarak seçimle gelinen görevlere talip olmalıyız"

Kendisine bu önemli görevin verilmesinin gelecek nesilleri yönetimlerde yer alma konusunda özendireceğini belirten Bayram, şöyle devam etti:

"Yeni nesilleri belediye başkanlığı, valilik, Temsilciler Meclisi ve Senatörlük yarışında görmek isteriz. O zaman bizim bu ülkede söz hakkımız olur. Ailelerin mutlaka gençleri teşvik etmesi ve şimdiden alt yapıları oluşturması gerekmektedir. Politikanın içinde ne kadar olursak o kadar bizim de söz hakkımız olur. ABD genelinde 500 bin civarında Türk var. Buna rağmen seçimle gelinen yerlerde çok bulunamıyoruz" dedi.

ABD'deki Türklere birliktelik mesajı veren Hüseyin Bayram, "Birbirimize destek olalım. İnsanlarımızı politika ve devlette alınabilecek görevler konusunda teşvik edelim" ifadelerini kullandı.

Belediyeden yapılan açıklamada ise Bayram'ın düzenlenen törenle yemin ederek resmi olarak göreve başladığı duyuruldu. New Jersey eyaletinin en kalabalık üçüncü şehri olan Paterson'da ABD Nüfus İdaresinin resmi verilerine göre 165 bin kişi yaşıyor. Bu nüfusun en az 30 bininin Müslüman olduğu ve 15 bin civarında Türk'ün yaşadığı tahmin ediliyor. Paterson kentinin bir önceki Belediye Başkanı Joey Torres, hakkında yürütülen yolsuzluk davasında suçlu bulunarak 3 ay önce 5 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Abd’de Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Türk İha’ya Konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.