Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz İstanbulluları uyardı: 'Ankara'daki vaka artış hızı İstanbullulara ders olmalı'

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz İstanbulluları uyardı: 'Ankara'daki vaka artış hızı İstanbullulara ders olmalı'
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, son zamanlarda Ankara’da yaşanan vaka artışının İstanbul’da da yaşanabileceğini belirtti. Doç. Dr. Kayıpmaz, “Ankara’daki vaka artış hızı İstanbullulara ders olmalı ve her ne koşulda olursa olsun 3 temel kuraldan taviz verilmemelidir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Cumartesi günü yaptığı paylaşımda, son 1 ay içinde ağır hasta sayısının İstanbul'da yüzde 42 arttığını açıklamıştı. Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Ankara'da yaşanan vaka artışının İstanbul'da da yaşanabileceğini, bunun önlenmesi için maske, mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“Ankara'daki vaka artış hızı İstanbullulara ders olmalı”

Ankara'nın şu an hastalığın en yoğun olduğu illerden biri olduğunu ancak İstanbul'da da son zamanlarda bir artışın söz konusu olduğunu belirten Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Ankara şu an hastalığın en yaygın olduğu illerin başını çekse de İstanbul'un yeni vaka sayısında Ankara'yı kısa sürede yakalaması riski yüksek. Bu riskin temelinde ise Anadolu'ya memleketlerine veya yazlıklarına giden insanların sonbaharın gelmesiyle İstanbul'a dönüşü yatmaktadır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da geçtiğimiz günlerde açıkladığı üzere İstanbul'da vaka sayıları bir önceki haftaya göre yüzde 32, ağır hasta sayısı ise yüzde 42 artmış durumdadır. Bu da İstanbul'da yaşayanlar için son derece önemli bir uyarıcı olmalıdır. Bu veriler gösteriyor ki İstanbullular sosyal hayatta kontrolü elden bırakmamalı, bireysel önlemlere çok dikkat etmelidir. Maskeyi burnu kapatacak şekilde doğru kullanmalı, kalabalık etkinliklerden uzak durmalıdır. Önlemlere uyulmadığı ve salgın öncesindeki gibi yaşamaya devam edildiği sürece ikinci zirvenin bizden hiç de uzakta olmadığını Ankara'da tecrübe etmiş bulunuyoruz. Ankara'daki vaka artış hızı İstanbullulara ders olmalı ve her ne koşulda olursa olsun yukarıdaki 3 temel kuraldan taviz verilmemelidir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.