Burhanettin Kocamaz TGRT Haber'e konuştu

Burhanettin Kocamaz TGRT Haber'e konuştu
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz aday olamamasıyla ilgili gelişmeleri Ekrem Açıkel ile TGRT Ana Haber'e anlattı.

Evrakı İl Seçim Kuruluna geç teslim edildiği için 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti'den aday olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti ile görüşme yaptıklarını, bu partiden aday olup olmayacağının yarın akşama kadar belli olacağını söyledi. Kocamaz, olayın sorumluları hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Aday olamaması gündem olan Burhanettin Kocamaz, TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında başka bir partiden aday olup olmayacağı sorusuna, “Henüz kesin değil. Ama görüşmeler yaptık, şu anda değerlendirme aşamasındayız. Yarın akşama kadar bu belli olur” yanıtını verdi. Böyle bir olayın Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret eden Kocamaz, evrakının İl Seçim Kuruluna verilmediğini 19 Şubat'ta saat 16.55 sıralarında Seçim Kurulundan aranmasıyla öğrendiğini dile getirdi. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından bir kişiye bu görevin verildiğini ifade eden Kocamaz, “Zaten bu yetki bize verilmiş olsaydı biz bunu hafife alacak bir durumda değiliz. Bir kentin geleceğiyle oynanıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu, ihmal diye gösterilmeye çalışılıyor ama bence ihmalden daha öte bir şey. Derin ilişkiler olması gerekir ki böyle bir hata yapılabilsin; bu tür bir hata göze alınabilsin. Durup dururken sağlıklı hiç kimse böyle bir olayı göze alamaz. Bunun arkasında ciddi ilişkiler olduğunu düşünüyoruz. Bunun bir kumpas, bir ihanet olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla sorumlularla ilgili de zaten gerek şahsım, gerekse de İYİ Parti Genel Merkezi suç duyurusunda bulunduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.