Karalar, Rüşvet Aldığı İddiasıyla İlgili Suç Duyurusunda Bulundu

Karalar, Rüşvet Aldığı İddiasıyla İlgili Suç Duyurusunda Bulundu
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hakkındaki, bir inşaat firmasından 100 bin euro rüşvet aldığı iddiasının aydınlatılması için suç duyurusunda...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hakkındaki, bir inşaat firmasından 100 bin euro rüşvet aldığı iddiasının aydınlatılması için suç duyurusunda bulundu.

Seyhan Belediyesi'nin HDP'li bir meclis üyesi geçen pazartesi günü "Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hormonlu binalarla ilgili bir inşaat firmasından rüşvet alıp iskan çıkarttırıyor" iddiasında bulundu. Adana'da yayın yapan yerel bir gazete ise bugün birinci sayfasında bu iddiaları "Karalar, 100 bin euroluk rüşveti itiraf etti" başlığıyla haber olarak yayınlandı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, bugün CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ile birlikte belediyenin meclis salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan ve konuyla ilgili duyduğu rahatsızlığı dile getiren Karalar, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile görüşüp konunun açıklığa kavuşturulması için suç duyurusunda bulunduğunu belirtti

"Söyledikleri tamamen iddiaydı"

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'dan, Seyhan Belediyesi'yle ilgili basın yayın organlarında yazılan her şeyi ihbar olarak kabul etmelerini istediğini kaydeden Zeydan Karalar, şunları kaydetti:

"Benim olmadığım bir basın toplantısında meclis üyemiz konuşma yaptı ve konuşmasında 2 veya 3 hormonlu binanın bulunduğunu, bir müteahhidin de kendisini aradığını ve yardım istediğini söyledi. İkinci iddiası ise bir müteahhitten 100 bin euro civarında rüşvet almak noktasında. İddiaydı bu. Ben dün Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile görüşüp bugüne randevu vermesini istedim. Sabah saat 10.00'da da yanına gidip görüşerek, bu iddiayı araştırmalarını ve bu iddiayla ilgili bir gerçeklik varsa bunu yapanın cezalandırılmasını, bize bildirilmesini, çünkü bizde gereğini yapalım ona göre. Bir de iftiracının iftara suçundan cezalandırılmasını talep ettik. İlaveten Seyhan Belediyesi'yle ilgili hangi basında ne yazılırsa yazılsın, ihbar kabul edilmesini ve gerçekliğinin araştırılmasını istedik. Varsa bir şey sebepleri ortaya çıksın biz ondan mutlu oluruz, bir sorun varsa onun gereğini yaparız dedik. Ama bu sırf iftira ise sırf karalama amacı güdüyorsa, lütfen basın kuruluşuna da ilgili gereğini yapın dedik."

Karalar, Rüşvet Aldığı İddiasıyla İlgili Suç Duyurusunda Bulundu

Karalar, Rüşvet Aldığı İddiasıyla İlgili Suç Duyurusunda Bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.