Bursalı Firmalar İnşaat Sektörünün Nabzını İsviçre’de Tutuyor

Bursalı Firmalar İnşaat Sektörünün Nabzını İsviçre’de Tutuyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyesi 45 kişilik heyet, İsviçre'nin Basel şehrinde düzenlenen Swissbau 2018 Fuarı'nda sektördeki son gelişmeleri yakından...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyesi 45 kişilik heyet, İsviçre'nin Basel şehrinde düzenlenen Swissbau 2018 Fuarı'nda sektördeki son gelişmeleri yakından inceledi.

BTSO'nun üyelerinin dış ticaret hacmini artırmaya yönelik hayata geçirdiği Küresel Fuar Acentesi Projesi ile Bursalı firmalar, dünyanın önde gelen fuar organizasyonlarıyla buluşmaya devam ediyor. inşaat sektöründe faaliyet gösteren 45 firma temsilcisi İsviçre'nin Basel şehrinde düzenlenen Swissbau Fuarı'nı inceleme fırsatı yakaladı. Bin 200 iştirakçinin yer aldığı Swissbau Fuarı, her yıl dünyanın dört bir yanından ortalama 100 bin iş profesyonelini ağırlıyor. Sektördeki son teknoloji ürünlerin sergilendiği fuar, bu yıl 16-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Heyette yer alan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Küresel Fuar Acentesi ile üyelerinin ihracatçı kimliklerini güçlendirdiklerini ifade etti. Bugüne kadar dünyanın farklı coğrafyalarında 130'u aşkın fuar ve B2B organizasyonuyla üyelerini buluşturduklarını dile getiren Şener, "2018 yılında 40'a yakın fuarı takvimimize aldık. Swissbau Fuarı ocak ayında gerçekleştirdiğimiz ikinci organizasyon. Burada firmalarımız hem sektörleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor, hem de gerçekleştireceğimiz ikili iş görüşmeleri ile yeni iş birliklerinin kapılarını aralıyor" diye konuştu.

İnşaat sektörünün kendisine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturduğunu belirten Cüneyt Şener, "İnşaat sektörü ekonomimizin lokomotif sektörlerindendir. Geçtiğimiz yıl hükümetimizin de sağlamış olduğu desteklerle birlikte inşaat sektörü yılın 3. çeyreğinde yüzde 18,7'lik bir büyüme gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 milyon insana istihdam sağlayan sektörümüz için uluslararası fuarlar önemli fırsatlar sunuyor. Bu anlamda inşaat sektöründe son teknoloji ürünlerin görücüye çıktığı Swissbau Fuarı'na katılım sağlayan tüm üyelerimizin buradan yeni bağlantılarla döneceğine inanıyorum" dedi.

BTSO Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında yurt dışı iş gezisine katılan Bursalı firmalar KOSGEB'in yakın fuarlar için 3 bin, uzak fuarlar için ise 5 bin TL'ye kadar sunmuş olduğu desteklerden de faydalanabiliyor.

Bursalı Firmalar İnşaat Sektörünün Nabzını İsviçre’de Tutuyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.