Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yıllık kentsel dönüşüm eylem planını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yıllık kentsel dönüşüm eylem planını açıkladı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı kamuoyuna açıkladı. Kurum, 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin başladığını duyurarak 6,7 milyon konuttan acil, öncelikli denilen 1,5 milyon konutun dönüşümünün 5 yıl içerisinde sağlanacağını açıkladı. Kurum ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara 11 milyar lira kaynak sağlandığını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Kentsel Dönüşüm Eylem Planını' kamuoyuna açıkladı. Toplantıda 8 maddelik Kentsel Dönüşüm Eylem Planını açıklayan Kurum, “Ocak ayında, Antalya'da yaptığımız '2023'e Doğru Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın, en önemli gündemi Kentsel Dönüşüm oldu. Ardından, 'Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem' toplantımızda, strateji belgemizi açıkladık. Son olarak da her iki toplantının ve saha çalışmalarımızın sonuçlarına dair mevzuat değişikliklerimizi gerçekleştirdik” dedi.

"Kentsel Dönüşümün 5 yıllık eylem planını hazırladık"

Bakan Kurum konuşmasının devamında, “Tek taraflı fesih hakkından müteahhitlik sektörünün disipline edilmesine, yarım kalan inşaatların tamamlanmasına dönük düzenlemelerden maketten satış konusunda yapılacak yeni düzenlemelere ve belediyelere getireceğimiz ilerleme raporu hazırlama zorunluluğuna kadar çok kapsamlı değişiklikleri hayata geçirdik. Bu çalışmaların ardından hazırladığımız genelgemizi, 81 ilimize gönderdik. Şehirlerimizle alakalı fotoğrafı çok daha net olarak görme fırsatı bulduk. Hem belediyelerimizden aldığımız kapsamlı cevaplar, hem de ziyaret ettiğimiz 60'ın üzerinde ilde vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerin de katkısıyla Kentsel Dönüşümün 5 yıllık eylem planını hazırladık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.