Çorlu Kültür Ve Sanat Derneği 14. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor

Çorlu Kültür Ve Sanat Derneği 14. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor
14. yıl dönümü etkinliklerini gerçekleştirmeye hazırlanan Çorlu Kültür ve Sanat Derneği ilçeye bir de sanat sokağı kazandırmanın çalışmalarını...

14. yıl dönümü etkinliklerini gerçekleştirmeye hazırlanan Çorlu Kültür ve Sanat Derneği ilçeye bir de sanat sokağı kazandırmanın çalışmalarını yürütüyor.

Çorlu Kültür ve Sanat Derneği tarafından restore edilen 1937 yapımı tarihi binada düzenlenen basın toplantısında kuruluş yıldönümünde yapılacak olan etkinliklerle ilgili bilgiler veren dernek başkanı Bedri Selvi, toplumla sanatı buluşturma gayreti ile yola çıktıklarını söyledi. Selvi, "Çorlu'da 2004 yılında sanat ve kültür faaliyetlerini desteklemek, katkıda bulunmak ve herkesi sanatın iyileştirici ve geliştirici gücüyle buluşturmayı, ilçenin insanlarının geçmişlerinden gelen kültürünü koruma, geliştirme ve duyurmayı amaç edinerek kurulmuş olan derneğimiz 6 Ekim 2018 Cumartesi günü 14. yılını kutlayacak" dedi.

"Burada Sanat Var" Sokağı ile Cemaliye Mahallesi yeniden canlanacak

Dernek binasının da olduğu, Çorlu Belediyesinin kısa sürede yoğun emek harcayarak oluşturduğu Hakkı Efendi Sokağı'nın trafiğe kapatılarak sanat sokağı haline dönüştürüleceğini de kaydeden Selvi, "Sokak düzenlenecek haliyle resim, seramik, ebru, hat, müzik, 2. el eşyalar, yeme-içme stantlarının olduğu bir hal alacak. Yaşamanın olumlu havasını Çorlu'ya yayacak olan "Burada Sanat Var" Sokağı bölgeye can suyu olacak nitelikte. Hafta sonları açılacak stantları ile renklenecek sokak, zaman içinde genişleyecek ve yakında açılacak Şehir Müzesi ile daha da renklenecek ve değerlenecek. Çevre sakinlerinin de projenin hayata geçiyor olmasından büyük bir heyecan duyduğu gözleniyor. Bunu tetikleyen önemli girişimlerden biri de "Burada Sanat Var" Sokağı üzerinde restorasyonunu tamamladığımız Ayşın-Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi olacak" diye konuştu.

Toplantının düzenlendiği ve restorasyonun ardından Ayşın-Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek olan bina ile ilgili de bilgiler veren Bedri Selvi, "Sokağın 3 no'lu binası 1937 tarihinde konut olarak inşa edilmiş. Bina uzun zaman metruk halde, kaderine terk edilmiş, virane bir durumdaydı. Bu binayı satın alıp, aslına çok yakın onardık ve bu binayı kültür ve sanat merkezi olarak yeni bir işlevle Çorlu'ya kazandırdık" dedi.

3 katlı sanat merkezinde bulunan bir galeri/çok amaçlı salon, atölyeler ve arka tarafta adeta saklı bir bahçe, Çorlulu sanatseverlere düzenlenecek sergi, konser ve gösteriler için ev sahipliği yapacak.

A&BS Sanat Merkezi ilk etkinliğini "Ustalardan Merhaba" Plastik Sanatlar Karma Sergisi ile yapacak. Alanlarında yurt içi ve yurt dışında eserlerini sergilemiş pek çok eğitmen, akademisyen ve usta sanatçının resim, heykel ve seramik eserlerinden oluşan ve 6-13 Ekim tarihinde ziyarete açık olacak sergiye ilginin yoğun olması bekleniyor.

Kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında dernek bünyesinde geçen sene açılmış olan Nazmi Şenel Sanat Galerisi'nde aylık programlı sergiler devam edecek ve ilk sergi 6 Ekim'de açılacak. Dernek üyelerinin sanat ve hobi ürünlerini sundukları karma sergide; resim, ebru, ahşap boyama ve el sanatları ürünleri yer alacak. Sergi ay sonuna kadar meraklıların ziyaretine açık olacak.

Açılış programında ayrıca Bahadır Çokomay Orkestrası, ÇKSD Gençler Müzik Grubu, Çorlu Efsane Halk Dansları Topluluğu, Çorlu Otantik Halk Dansları Topluluğu ve Deliormanlı Grubu'nun gösterileri olacak.

Çorlu Kültür Ve Sanat Derneği 14. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.