İzmir Ekonomi’nin Yüksek Lisans Programları Vizyon Tazeliyor

İzmir Ekonomi’nin Yüksek Lisans Programları Vizyon Tazeliyor
Vizyon tazelemek, kariyer elde etmek ve bu basamaklarda ilerlemek isteyenler için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bahar dönemi yüksek lisans ve doktora...

Vizyon tazelemek, kariyer elde etmek ve bu basamaklarda ilerlemek isteyenler için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bahar dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına başvurular başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin tezli ve tezsiz yüksek lisans seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimin gerçekleştirildiği akademik yaşamda öğrenciler, elektronik mühendisliğinden finansa, lojistik yönetiminden sağlık kuruluşları yöneticiliğine dek farklı alanlarda kendilerini geliştirme olanağı yakalayacak.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, lisans eğitiminin ardından yüksek lisans programlarının öğrencilerin ihtiyacı haline geldiğini belirterek, "Rekabet ortamının her geçen arttığı günümüzde yüksek lisans kariyer hedeflerinde bir yol ayrımı oluşturuyor. Yüksek lisans, kariyerinde belli bir noktaya gelmiş profesyonellerin bilgilerini tazelemelerini, son gelişmeleri öğrenmelerini sağlıyor. Kariyer basamaklarında ilerlemek, mezunlarımızın ve iş yaşamındaki profesyonellerin kendilerini ve işlerini daha da geliştirmeleri için yenilenmiş bilgilere ihtiyacı bulunuyor. Yeni bilgilerle günümüzün gereklerini içeren, vizyon tazelenmesini sağlayan lisans üstü eğitim programlarımızla iş dünyasına yeni bir soluk kazandırıyoruz. Üniversite bünyesinde 4 enstitümüzde 37 programla iş yaşamında ihtiyaç duyulan yeni bilgileri veriyoruz. Lisans üstü programlarımız Türkçe'nin yanı sıra günümüz koşullarında İngilizce olarak da veriliyor. Öğrencilerimiz hem dil anlamında hem de lisans üstü eğitimle dünya vatandaşı oluyor" dedi.

"Profesyonel yaşamdan örnekler"

İzmir Ticaret Odası üyelerinin iş gelişimi için oda üyesi ya da birinci derece yakınları ve mezunlara yüzde 15 olan indirimin yüzde 25 oranına çıkartıldığını kaydeden Başkan Demirtaş, İşletme, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri enstitüleri bünyesinde kariyerinde başarıyı amaçlayanların kendini geliştireceği programların yer aldığını vurguladı.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Üreme Biyolojisi, Sağlıkta Kalite ve Hasta Güvenliği, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği programlarının bulunduğunu ifade eden Başkan Demirtaş, İşletme Enstitüsünde Finans, MBA, e-MBA, Yöneticiler için MBA yüksek lisans programlarının yer aldığını aktardı. Başkan Demirtaş, Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Bankacılık ve Uygulamalı Finans, Ekonomi, Finans Ekonomisi, Lojistik Yönetimi, Marka İletişimi, Medya ve İletişim Çalışmaları, Özel Hukuk, Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sürdürülebilir Enerji, Tasarım Çalışmaları, Tasarım Yönetimi ve Yat Tasarımı programlarına öğrencileri davet etti.

Başkan Demirtaş, Fen Bilimleri Enstitüsünde de Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik, Endüstri Mühendislikleri, Finansal Matematik, İleri Mimari Tasarım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Mimarlık, Uygulamalı İstatistik yüksek lisans programlarının yeni öğrencilerini beklediğini belirterek, şunları söyledi: "Yüksek lisans programlarımızın yanı sıra, İşletme, Finans, Ekonomi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Tasarım Çalışmaları, Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik Mühendislikleri, Uygulamalı Matematik ve İstatistik doktora programlarımıza gençlerimizi ve profesyonellerimizi bekliyoruz. 2001 yılında eğitime başlayan üniversitemiz bugün 15 bin mezun sayısına ulaştı. Mezunlarımız, takip ettiğim kadarıyla üniversitemizin kuruluşunda koyduğumuz vizyon doğrultusunda kendi işini kurdu ya da aile şirketini geliştiriyor. Öğrencilerimizden sürekli kendilerini geliştirmelerini ve hayal kurmalarını istedim. Kariyerlerinde yükselme, ek eğitim ve vizyon tazelemek isteyenlere, 4 enstitü ile verdiğimiz yüksek lisans programlarına katılmalarını öneriyorum."

İzmir Ekonomi’nin Yüksek Lisans Programları Vizyon Tazeliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.