Ak Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, Meclisi Terk Etti

Ak Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, Meclisi Terk Etti
Çanakkale'de geçtiğimiz günlerde kamuoyu ve basında yer alan İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde geçersiz oy kullanılması görüntüleri, Çanakkale...

Çanakkale'de geçtiğimiz günlerde kamuoyu ve basında yer alan İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde geçersiz oy kullanılması görüntüleri, Çanakkale Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında krize neden oldu. Mecliste, gündem dışı konuşmaların yapıldığı esnada Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu arasında tartışma çıktı. Başkan Gökhan ile tartışan AK Parti'li üyeler toplantıyı terk etti.

Çanakkale Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında, gündem dışı konuşmaların gerçekleştiği esnada, kamuoyu ve basında yer alan İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde yaşanan olaylar meclis toplantısında deprem etkisi oluşturdu.

Açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başlayan meclis toplantısı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, gündem dışı konuşmasıyla sürdü. Daha sonra gruplar adına gündem dışı konuşmalara geçildi. İlk olarak AK Parti Grubu adına söz alan, İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde bir partili tarafından sandığa geçersiz ve imzasız oy atma görüntülerinin kamuoyuna yansıması sonrası, Çanakkale Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu'nun gündem dışı konuşmasında sırasında, İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde geçersiz oy kullanılması görüntüleri ve CHP İl Başkanı Nejat Önder'in konuyla ilgili basın açıklamasını gündeme getirmesi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın tepkisine neden oldu.

Ömercioğlu'nun konuşmasını sürdürdüğü esnada Başkan Gökhan, "İsterseniz bu konuya girmezseniz çok memnun olurum. Bu konu Belediye Meclisinin konusu değil. Bir siyasi parti konusudur. Bunu dışarıda eleştirebilirsiniz. Dışarıda konuşabilirsiniz. Partinizde eleştirin. Rica ediyorum sözünüzü kesmek için değil. Gidin siyasi partinizde istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz. Rica ediyorum, mümkünse bu konuyu açmayalım. Başka yerlere gitmesin. Bakın güzel gidiyor. Ben de bazı şeyleri hatırlamış olmayayım" şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan, konuşmasına sürdüren Ömercioğlu'na, "Mikrofonu kapattırmayın bana" sözleriyle karşı çıktı. Tartışmanın sürmesi üzerine Gökhan, ses düzeneğini kontrol eden görevlilere, "Arkadaşlar mikrofonu kesin" diyerek talimat verdi. Bunun üzerine AK Parti Belediye Meclis üyeleri, Başkan Gökhan'la yaşadıkları tartışma sonrasında meclisi terk ederek, tepki gösterdi.

Olayın ardından Meclis toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Burada Çanakkale'nin konuları konuşulur. Partilerin iç konuları konuşulmaz. Bunun yeri burası değil, ama bu konuyu açarsan, yani bir komşunun iç kavgasına müdahil olursan, ayıptır. Bunu örtmek için mücadele edeceksin. Burada İlçe Başkanı var, orada İl Başkanı var. Onun söylediklerini burada gündeme taşımaktansa, ya arkadaşlar, demokratik süreçte çözün demesi lazım. Çanakkale böyle bir kent" diye konuştu.

Belediye meclisini, AK Parti'li Belediye Meclis üyeleriyle birlikte terk eden Çanakkale Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu da AK Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından hakarete uğradıklarını iddia eden Ömercioğlu, "Çanakkale Belediyesi Ekim Ayı Toplantısında bugün biz AK Parti Grubu olarak, Çanakkale'de, barışın kenti, özgürlüklerin kenti diyen, bu söylemle yola çıkan ancak bunu hiçbir şekilde uygulamayan Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan tarafından hakarete uğradık. Burada tüm Türkiye'nin gündemine düşmüş CHP'nin kendi iç siyasetinde bizzat belediye başkanının, belediye başkan yardımcılarının, belediye işçilerinin yer aldığı ancak AK Parti'nin bunları ortaya çıkartmadığı doğrudan doğruya birbirleriyle bu çatışmaların basına, medyaya, Türkiye medyasına yansıdığı ortamda, kendisi gündem maddelerini anlattıktan sonra söz sırası bana geldiğinde bunlarla ilgili söyleme geçtiğimde kendisi öncelikle barışın kenti, özgürlüklerin kenti söylemine uymayacak şekilde doğrudan doğruya mikrofonumu kestirtmeye kalkmış. Ben konuşmama devam ettiğimde doğrudan doğruya kendi il başkanlarının vermiş olduğu beyanı söylememle birlikte kendisi direk olarak, "Kestirtiyorum, ahlaksızlar, ahlaksızlık ve ahlaksızlar" çünkü o anki heyecanla yanlış söylemiş olabilirim. Bu bir hakarettir. Bunu söyleyerek mikrofonumu kestirtmiştir. Mikrofona baktığımda, mikrofonun kesik olduğunu görüp, devam edememem üzerine arkadaşlarımızdan Ethem Hırçın, "Sen ne söylüyorsun" gibisinden çıkışıyla, "Sus otur yerine" gibisinden bir ilkokul çocuğu muamelesiyle kendisini yerine oturtturmaya kalkmıştır. Oradan arkadaşımız Huriye Hanım bir şeyler söylemek için kalkmasıyla "Sus, kes sesini" gibisinden sözlerle ona hakaret etmiştir. Biz Çanakkale'nin seçilmiş Belediye Meclis üyeleriyiz. Bu şekildeki tavrıyla artık daha fazla hakaretlerine maruz kalmamak, bu çirkin söylemlerini duymamak amacıyla sesimizin çıkmadığı, söylemlerimizin duyulmadığı, bir ortamda biz salonu terk etmeye kalktığımızda ise, "Konuşmayın, konuşmadan çıkın" gibisinden de, bir söz söylemiştir. Bu nedenle bugün biz kendimiz salonu terk ettik. Daha fazla hakaretleri duymak, niyetinde değiliz" şeklinde konuştu.

Ak Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, Meclisi Terk Etti

Ak Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, Meclisi Terk Etti

Ak Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, Meclisi Terk Etti

Ak Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, Meclisi Terk Etti

Ak Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, Meclisi Terk Etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.