Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'te net mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'te net mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak için bugün Amerika’ya gideceğini de vurgulayarak şöyle konuştu: “Bugün BM Genel Kurul toplantıları için Amerika’ya gidiyoruz. Ülkemizdeki, bölgemizdeki dünyadaki gelişmelere dair ne düşünüyorsak, ne yapmak istiyorsak hepsini tüm devletlerin temsilcilerinin önünde açıkça ifade edeceğiz. Gizli saklı değil açık ve net"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katıldı.

"TEKNOFEST 17 bin 400 takım ve 50 bin yarışmacı başvurusuyla rekor kırdı"

Festivalde kürsüden katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin sembolü haline gelen bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Salı günü başlayan festivale ilginin bu yıl katlanarak arttığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Geçtiğimiz yıl 16 başlıkta 4 bin 200 takım, 20 bin yarışmacı ve 2 bin 500 finalist ile etkinliğimiz gerçekleşmişti. Bu yıl ise 19 yarışma alanı ve ilave 6 yeni başlıkta 17 bin 400 takım, 50 bin yarışmacı başvurusu ve 10 bin finalist ülkemizin 81 vilayetinin tamamı ve 122 ülke katılımcısıyla TEKNOFEST rekor kırdı. İnşallah kısa sürede bu etkinliğin ülkemizin en önemli markalarından biri haline geleceğine inanıyorum. Burasını gençlerimiz başta olmak milletimizin teknoloji alanında sınırlı imkanlarla bile neler yapabileceğini gösteren bir platform olarak görüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.