Güroymak Üniversitesine Kavuşuyor

Güroymak Üniversitesine Kavuşuyor
Bitlis'in Güroymak belediyesinin girişimleri ile ilçeye kazandırılan 3.5 milyon TL maliyetli yüksekokul binasının ardından, okulun açılması için Bitlis...

Bitlis'in Güroymak belediyesinin girişimleri ile ilçeye kazandırılan 3.5 milyon TL maliyetli yüksekokul binasının ardından, okulun açılması için Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından YÖK'e yapılan başvuru olumlu şekilde sonuçlandı.

Mülkiyeti Güroymak Belediyesine ait 7 bin 500 metrekare arazi ve üzerinde bulunan bina ile birlikte Bitlis Eren Üniversitesine tahsisi yapıldı. Yapılan tahsisin ardından girişimlere başlayan Bitlis Eren Üniversitesi, ilçeye yüksekokul açılması için gerekli başvuruyu yaptı. Bitlis Eren Üniversitesi tarafından Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) yapılan başvuru ise olumlu bir şekilde sonuçlandırıldı.

"İlçe halkının bir hayali daha hayata geçiriliyor"

İlçede Yüksekokul açılması için YÖK'ten alınan onayın ardından değerlendirmede bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, kararın oldukça sevindirici olduğunu söyledi. Yapılan girişimler sonucunda ilçe halkının bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yakaladıklarını ifade eden Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, "İlçemizde göreve başladığımda vatandaşlarımızın taleplerinden biride ilçeye yüksekokul kurulması vardı. Belediyemizce ilçemize üniversite binası kurulması için çalışmalara başladık. Yer tahsisini yaptık. Hızlı bir şekilde bina yapımına başladık. Binamızın inşaatı bitirilmek üzeredir. Bütün masrafları belediyemizce üstlenip yapımına başladığımız üniversite binası bitirildiğinde 18 derslikli en az 540 öğrencinin eğitim göreceği bir yüksekokula kavuşmuş olacağız. Belediyemize maliyeti 3.5 milyon TL'dir. İlçenin ekonomisine ve eğitime büyük katkılar getireceğine inanıyoruz. Bu vesile ile bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen ve her zaman desteklerini sunan BEÜ Rektörü Erdal Necip Yardım'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güroymak Üniversitesine Kavuşuyor

Güroymak Üniversitesine Kavuşuyor

Güroymak Üniversitesine Kavuşuyor

Güroymak Üniversitesine Kavuşuyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.