’Dünya Yürüyüş Günü’

’Dünya Yürüyüş Günü’
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, sağlıklı bir yaşam için Mersinlileri hareket etmeye davet ederek, "Günde 10 bin adım atalım" dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, sağlıklı bir yaşam için Mersinlileri hareket etmeye davet ederek, "Günde 10 bin adım atalım" dedi.

Akdeniz Kaymakamlığı, Akdeniz Belediyesi ve Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde, "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Akdeniz Kaymakamlığı önünde bir araya gelen kurum yetkilileri ve çalışanlar, "Rahat bir nefes için hareket zamanı" yazılı pankart eşliğinde, Akdeniz Belediye binasına kadar yürüdü.

Yürüyüşe burada Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk da katıldı. Etkinliğe imza atarak toplumsal duyarlılık oluşturan kurum temsilcileri ile çalışanlara teşekkür eden Başkan Pamuk, "Sağlıklı bir yaşam için bütün Mersinlileri günde en az 10 bin adım atmaya davet ediyoruz. Her gün uzun süreli yürüyüşlerle, bedenimizi ve kalbimizi koruyup ve güçlendirebiliriz. Doktorların da dikkat çektiği üzere, sağlıklı bir yaşam için yürüyüş yapmanın önemi çok büyüktür. Bu anlamda tüm Mersinlileri, sağlık için harekete geçmeye, her gün ve her fırsatta adım atmaya davet ediyorum" dedi.

Yürümenin faydaları

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Dünya Yürüyüş Günü" nedeniyle yapılan açıklamada, yürüyüşün faydalarına ilişkin dikkat çekici ifadeler yer aldı. Sağlım Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Fiziksel bir aktivite olan yürüyüş, kalp ve damar sağlığını koruduğu gibi, zihinsel sağlığı da korumaktadır. Daha sağlıklı şekilde kilo vermeye yardımcı olan yürüyüş, ruhsal ve mental açıdan daha iyi hissetmenize ve zinde kalmanıza yardımcı olur. Düzenli olarak yapılan yürüyüş, kemik ve kas sağlığını destekler, daha kaliteli uyku çekmenize yardımcı olur, enerjinizi yükseltir. Yürüyüş yapmak, bazı kanser türlerine karşı riski düşürür ve dolaşım sistemi sağlığını korur. Alzheimer riskini düşüren yürüyüş, daha uzun ve sağlıklı bir ömür sürmenize yardımcı olur. Yürüyüş yapmak hafızayı güçlendirir, stresi azaltır, tansiyonu ve kolesterolü düzenler. Beyin ve sinir sistemi sağlığını koruyan bir aktivite olan yürüyüş, ruhu dinlendirir ve vücutta D vitaminini destekler. Yürüyüş yapmak daha fazla miktarda oksijen almanıza yardımcı olur. Bu da kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur. Birçok hastalığa karşı koruyucu olan yürüyüş, bağışıklık sistemini güçlendirir."

’Dünya Yürüyüş Günü’

’Dünya Yürüyüş Günü’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.