Dsi Muğla Şube Müdürü’nden Milas Ziraat Odası’na Ziyaret

Dsi Muğla Şube Müdürü’nden Milas Ziraat Odası’na Ziyaret
DSİ Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender, beraberinde teknik ekibinden Hasan Yavuz ve Fatih Çetinkaya ile birlikte Milas Ziraat Odası Başkanlığı'na bir...

DSİ Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender, beraberinde teknik ekibinden Hasan Yavuz ve Fatih Çetinkaya ile birlikte Milas Ziraat Odası Başkanlığı'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Oda Başkanı İsmail Atıcı ile görüşen Şube Müdürü İskender, DSİ'nin Milas'ta birçok yatırıma imza attığını ve yeni yapılacak barajlarla ilgili çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Gerçekleşen ziyarette Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, özellikle Milaslı çiftçinin tarımsal sulamadaki sorunlarını ve başta Dörttepe Mahallesi olmak üzere Milas Ovası'nın daha birçok yerinde yeraltı kaynak sularındaki tuzlanmanın arttığını belirterek; "Çiftçimizin geleceği açısından bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Son yıllarda artan kuraklığa dikkat çeken ve buna bağlı olarak elde edilen ürünlerdeki verim düşüklüğünü dile getiren Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı; "Önümüzdeki yıllarda Milaslı çiftçilerimizin tarımsal sulamadaki sıkıntılarının ivedilikle çözülmesi için sulama projelerinin hızlandırılması konusu son derece önemli. Bu konuda atılan adımlar var ancak yeterli değil. Son yıllarda artan kuraklıkla birlikte tarımdan elde ettiğimiz ürün hem kalitesiz, hem de verim düşüklüğü nedeniyle düşük fiyatlara satılmaktadır. Bu da çiftçimizin yüksek maliyetle yetiştirdiği üründen para kazanamaması, dolayısıyla da tarımsal faaliyetlerden uzaklaşması demektir.

Öte yandan Milas Ovası'nın büyük bölümünde yeraltı kaynak sularımızdaki tuzlanma oranının artması da Milas tarımını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu konuda sizlerden çözüm üretmenizi ve Milaslı çiftçiye rahat bir nefes almalarını sağlamanızı bekliyoruz" dedi.

DSİ Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender ise DSİ olarak Milas'a birçok yatırımın yapıldığını, bundan sonra yatırımların süreceğini belirterek; "İlettiğiniz sorunların çözümü konusunda en kısa zamanda gereken çalışmaları tamamlayacağız ve Milaslı çiftçimizi rahatlatacağız" dedi.

Gerçekleşen ziyarette özellikle Milas'ın tarımsal faaliyetleri, son yıllarda yetiştirilmeye başlanan farklı ürünler ve genel manadaki tarımsal sorunlar konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Dsi Muğla Şube Müdürü’nden Milas Ziraat Odası’na Ziyaret

Dsi Muğla Şube Müdürü’nden Milas Ziraat Odası’na Ziyaret

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.