El hijyeninde ihmal vakaları arttırdı

El hijyeninde ihmal vakaları arttırdı
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, son 2-3 aya göre artan vakaların ‘El hijyenine’ dikkat edilmediği için arttığını belirterek, "En fazla yayılma nedenlerinde birisi bu. El hijyenini ihmal ediyoruz ve doğru maske kullanmıyoruz. Maskeler ceplerden çıkıyor. Araştırmalara göre normal zamanda bir insan elini günde 2-3 bin kere yüzüne sürüyormuş” dedi.

Türkiye genelinde korona virüs vaka sayılarında artış gözlenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açık test politikasına geçildiğini ve semptom göstermeyen hastaların da tabloda gösterileceğini belirtti. Bakan Koca, bununla birlikte son 24 saatte 28 bin 351 vaka olduğunu duyurdu.

Bugün Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar ile Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, kentte 17 radyonun ortak düzenlediği canlı yayına katılarak soruları cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.