Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Evet mi? Hayır mı?

Evet mi? Hayır mı?

Selam dostlar.

Uzun bir aradan sonra merhaba diyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum..Selam ve sevgiler gönderyorum. Malum bu günlerde ülkenin gündemi evet mi-hayır mı dünya yansa kimsenin umrunda değil, çarşı pazar ne alemde hayat ne kadar pahalı, insanlar nasıl geçiniyor soran mı var desem doğrudur. Komşu komşuyu bayramlarda soruyor, tanıyor eski dostluklar eskide kaldı, yenide dostluk diye bişey yok, vefa kalmadı bitti. Bu kadar yalan dolan içinde insanların temiz kalması mümkün mü. Kirlenmemiş ne kaldı ki ekmeğe bile haram kattılar, Yabancı katkı maddesi kattılar. İnsanlar insan olmaktan çıkmış, kazanmak için her şey mübah terimine sığınmışlar. Vay be diyesim geliyor gülüp geçiyorum. Artık umursamıyorum eskisi kadarda üzülmüyorum.

Hak ettiğin karşına çıkacaktır yüreğin gönlün neyi hakediyorsa o karşına çıkacaktır. Hayatı sorgulamıyorsan araştırmıyorsan, incelemiyorsan gelecekten bir şey bekleme. Çocukların için bekleme, torunların için bekleme..Artık her şey çıkar meselesi oldu. Her kes çıkarının peşinde yazık bu dünyada gözü bir türlü doymayanların ölünce bir avuç toprağa doyduklarını unutmamalıdırlar. Kimler geçmediki bu köprüden geriye dönüp bakabildiler mi? Dört metre kefenden başka ne götürdüler.

Şimdi evet mi? hayır mı?  meselesi sarmış yurdumu,evet de diyen bizden; hayır da diyen bizden: Bunlara kuyruk takmak hiç yakışık almıyor. Neymiş hayır diyen teröristmiş, yazık ya bu ülkenin yarısına nasıl terörist denir anlamıyorum. Bu laflar unutulmaz bunları söylerken daha dikkatli olmalıyız.

Karar sizin geleceğinize evet veya hayır diyeceksiniz, söz mecliste olsun diyorsanız hayır diyeceksiniz bu anayasa değişikliğine,söz bir kişide olsun diyorsanız evet diyeceksiniz..Araştırın inceleyin kararınızı verin. Hayırlı akşamlar mutlu umutlu yarınlar diliyorum. Selam ve sevgiler

Cengiz Yılmaz/Şiir Baba/ şair ve yazar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi