Fenerbahçe,Galatasaray Odeabank’ı 82-75 Mağlup Etti

Fenerbahçe,Galatasaray Odeabank’ı 82-75 Mağlup Etti
Deplasmanda Galatasaray Odeabank ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe 82-75'lik skorla sarı-kırmızılı takımı yenerek Play-off'ta finale çıkmaya hak kazandı.

Deplasmanda Galatasaray Odeabank ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe 82-75'lik skorla sarı-kırmızılı takımı yenerek Play-off'ta finale çıkmaya hak kazandı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşma seyircisiz olarak oynandı.Galatasaray Odeabank; Sinan, Schilb, Micov, Chuck Davis ve Lasme ile Fenerbahçe ise Ali Muhammed, Sloukas, Kalinic, Datome ve Udoh 5’i ile başladı. Hücumda daha etkili olan Galatasaray Odeabank Schilb, Sinan Güler ve Lasme’nin sayılarıyla 7-4 öne geçti. Sarı-kırmızılılar,atağa geçerek hücumda Chuck Davis ve Lasme ile boyalı alandan Micov ile de üç sayı çizgisi gerisinden bulduğu sayılarla periyodu 23-15 önde tamamladı.

Fenerbahçe ikinci periyota hücumda etkili olarak başladı.Melih ve Sloukas’ın sayılarıyla farkı 2’ye indiren sarı-lacivertliler skoru 25-23’e getirdi. Periyodun bitimine 4 dakika kala sarı-kırmızılılar, Lasme ve McCollum sayılarıyla 32-28 yaptı. Son bölümler McCollum ve Micov’un sayılarıyla aradaki sayı farkının kapanmasın izin vermeyen Galatasaray Odeabank 44-34’lük skorla devreye önde girdi.

Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla başladı.Galatasaray Odeabank, McCollum ve Lasme’nin serbest atıştan bulduğu sayılarla 48-39 yaptı. Daha sonra savunmada sarı-kırmızılıları durduran Fenerbahçe, Melih ve Ali Muhammed’İn sayılarıyla 8-0’lık seri yakalayarak periyodun bitimine 5 dakika 19 saniye kala farkı 1’e indirdi ve skoru 48-47’ye getirdi.Schilb’in son saniye basketiyle 61-58’lik skorla önde tamamladı.

Son periyoda Vesely’in boyalı alandan Melih ile de 3 sayı çizgisinden sayı bulan Fenerbahçe 65-53 öne geçti. Hücumda etkinliği arttıran sarı-lacivertliler Vesely ve Sloukas’ın sayılarıyla farkı 8’e çıkararak 71-63 yaptı. Aradaki sayı farkını koruyan Fenerbahçe parkeden 82-75’lik skorla galip ayrıldı ve finalde Anadolu Efes’in rakibi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.