Fiyatı 40 TL'yi bulan Osmanlı Çileği yok satıyor

Fiyatı 40 TL'yi bulan Osmanlı Çileği yok satıyor
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yetişen ve kokusu, aroması ve rengi ile diğer çilek türlerinden farklı olan Osmanlı Çileği ilk meyvelerini verdi. Padişah sofralarının vazgeçilmez meyvelerinden olan Osmanlı Çileği pazara inmeden fiyatı 40 TL’den alıcı buluyor.

Farklı rengi, aroması ve kokusu ile çilek türlerinin en lezzetlisi olan Osmanlı Çileği'nin üretiminin artırılması için Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) tarafından desteklenen proje ile oluşturulan bahçede bu yılın ilk meyvesi toplanmaya başlandı. Bölgede yetişen diğer çilek türleri kilosu 10-15 TL'den satışa sunulurken Osmanlı Çileği'nin kilosu ise 35-40 TL'den satılıyor.

Osmanlı Çileği altın değerinde

Kdz. Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Başkanı, Erdemir emeklisi Şaban Çetinkaya müşteri bulmakta zorlanmadıklarını belirterek, Osmanlı Çileği'nin bahçeden direk satın alındığını ifade etti. Erdemir tarafından oluşturulan fide üretim bahçesinde geçtiğimiz yıl 20 üreticiye fide dağıtımı gerçekleştirerek üretimi artırmayı hedeflediklerini belirten Çetinkaya, önümüzdeki yıllarda bu ürünü bol miktarda alabileceklerini söyledi. Çetinkaya konuşmasında “Geçen dönem fide ürettik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.