Bilecik’in Güzellikleri Emitt’te Tanıtılıyor

Bilecik’in Güzellikleri Emitt’te Tanıtılıyor
Dünya ülkelerinin ve Türkiye'nin birçok şehrinin tanıtılmasına büyük katkı sağlayarak turizmciler ve seyahat tutkunlarını 22'nci kez buluşturan EMİTT'te...

Dünya ülkelerinin ve Türkiye'nin birçok şehrinin tanıtılmasına büyük katkı sağlayarak turizmciler ve seyahat tutkunlarını 22'nci kez buluşturan EMİTT'te Bilecik'in tarihi ve doğal güzellikleri kurulan stantla tanıtıldı.

Dünyadan ve Türkiye'den birçok profesyonel turizmcinin ziyaretçilerle buluştuğu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla başlamıştı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam eden ülkelerin, bölgelerin ve şehirlerin tanıtılmasına önemli katkılar sunan fuarda Bilecik ilinin tarihi ve doğal güzellikleri de kurulan stantla seyahat meraklılarına tanıtıldı. Stantta vatandaşları karşılayan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da bir yandan vatandaşlarla sohbet ederken bir yandan da şehrin güzelliklerini anlattı. Vatandaşların ilgiyle incelediği stantta ilin tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla broşürlerde ziyaretçilere dağıtıldı. Çeşitli ikramların da yapıldığı standa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Yağcı da stantta Bilecik hatırası paraları basarak standı ziyaret eden vatandaşlara dağıttı. Stantta Alp kıyafetiyle yerini alan görevlilerle ise birçok vatandaş hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Geçmişle geleceğimiz arasında bir köprü oluşturan çok önemli bir yer"

Bilecik'in turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 719'uncu seneyi devriyesindeyiz. Bilecik taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan dirilişin ve kurtuluşun beşiği Şey Edebali diyarı, ata toprağı, Ertuğrul Sancağı bir şehirdir. Bilecik her şeyden önce, tarih şehri, Şeyh Edebali Hazretleri, Ertuğrul Gazi, Söğüdümüz, Şehir Müzemiz son derece önemli. Bilecik hem tarih hem bugün anlamında gelenlere büyük güzellikler ve özellikler yaşatacak, hissettirecek. Geçmişle geleceğimiz arasında bir köprü oluşturan çok önemli bir yer" ifadelerini kullandı.

Bilecik’in Güzellikleri Emitt’te Tanıtılıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.