Mürsel Adıgüzel

Mürsel Adıgüzel

Gazeteciler Günü

Gazeteciler Günü

Gazeteciler Günü

10 Ocak Günü Ülkemizde Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Tabı gazetecilere yapılan baskılar sonucu ortaya çıkan durum nedeniyle, bu günü buruk kutladıklarını da aklımızdan çıkarmamalıyız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1961 yılında gazetecilik mesleğinde çalışanları onurlandırmak için,10 Ocak gününü Gazeteciler Bayramı olarak ilan edilmişti. Bu durum 1971 yılı askeri müdahale sonucunda bayram olarak kutlanmasına son vererek, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününe dönüştürüldü.

Kısacası 4 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı kanunla, basın çalışanlarının bazı hakları güvence altına alındı. Ancak 1971’de 10 Ocak günü çalışan gazetecilerin kutlama günü olarak resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. O günden sonra, 10 Ocak günü çalışan gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır.

Dileğim o dur ki, bütün basın mensupları demokrasinin vazgeçilmez ilkeleri içinde halkın haber alma kaynaklarını doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyuna aktarmış olsunlar. Demokrasinin dördüncü kuvveti olarak ülke sorunlarının çözümünde taraf olmadan katkı sunsunlar. Düşüncem o dur ki, gazeteciler her daim dürüst ve ilkeli duruşlarıyla kendine güvenen olmalıdırlar. Bu biçimiyle de halkın güvenini kazanmış olsunlar. Gazetecinin hiç bir zaman gecesi ve gündüzü olmaz. Hedefleri özgür bir basın yaratman gayreti içinde, bilinçli ve tutarlı bir çalışmanın sorumluluğu altında görevlerini yapmalılar. Tabi ki yapanlara şükran borcumuzu da unutmuyorum.  

En ağır şartlar altında çalışan, ülkenin genel menfaati icabı doğru haber veren tüm gazeteci çalışanlarını ve basın mensuplarının bu önemli günlerini kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Mürsel Adıgüzel

Eğitimci Yazar ve Şair

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mürsel Adıgüzel Arşivi