Göller Bölgesi Teknokenti’nde Küsi 2. Dönem Toplantısı

Göller Bölgesi Teknokenti’nde Küsi 2. Dönem Toplantısı
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen akademisyen, sanayici, KOBİ ve girişimcileri...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen akademisyen, sanayici, KOBİ ve girişimcileri buluşturup, Türkiye'nin Ar-Ge tabanlı kalkınmasına destek sağlamayı amaçlayan KÜSİ'nin (Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Koordinasyon Kurulu) 2018 yılı 2. Dönem Toplantısı yapıldı.

Teknokent'te gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Göller Bölgesi Teknokenti Koordinatörü ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, yıl içerisinde başlattıkları projeler hakkında bilgi vererek, "Isparta'da girişimci sıkıntısı çekiyoruz. Üniversitemizde bu yıl TÜBİTAK ve BİGG kapsamında kendi projemizi olgunlaştıracağız. 6 aylık programla program yazılım ve bilişim tekniği üzerine arkadaşlarımıza eğitim vereceğiz. Altyapı desteği ağlayacağız." dedi.

Dulupçu: "BİGG'de hazırlayacak bir yapı mevcut"

Sözlerine, "Hedeflerimizi belirleyelim, somut adımlarla hedeflerimize doğru ilerleyelim" diyerek başlayan Rektör Yardımcısı Prof Dr. Murat Ali Dulupçu ise girişimci bireyler ile ülkemizin daha da ileriye gideceğini söyledi. İnovasyonla ilgili kurullarda yenilikçi projeleri desteklemenin yanı sıra eğitim vermek, danışmanlık ve pazarlama gibi hizmetleri daha sistematik hale getirmek adına Prof. Dr. Serdal Terzi'nin önemli gayretleri olduğunu vurgulayan Dulupçu, BİGG'de bunu hazırlayacak bir yapının mevcut olduğunu dile getirdi.

Uysal'dan "Güçlü Ekonomi, Güçlü Türkiye" sloganı vurgusu

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, yılda 2 kez düzenledikleri toplantının bugün ikincisini düzenlediklerini belirterek, "Güçlü Ekonomi, Güçlü Türkiye" sloganı ile yola çıktıklarını söyledi.

Uysal konuşmasının devamında gerçekleştirdikleri firma ziyaretleri hakkında bilgi vererek toplantının sanayi sektörüne, ilimize yararlı olmasını diledi.

Göller Bölgesi Teknokenti’nde Küsi 2. Dönem Toplantısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.