Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan önemli mesajlar

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan önemli mesajlar
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da ekonomi basını yöneticileri ile bir araya geldi. 2019 Değerlendirme Toplantısı kapsamında yaptığı açıklamalarda Bakan Albayrak, 2019 itibarıyla, özellikle son 6 ayda yaşanan iç ve dış politik dalgalanmalara rağmen stabilizasyonun yavaş yavaş oluşmaya başladığını söyledi. Bakan Albayrak, dalgalan bir ekonomiden yaptırım söylemleri ve onlarca tivittten etkilenmeyen bir döneme geçildiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 Değerlendirme Toplantısı kapsamında İstanbul'da ekonomi basını yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğinden bu yana Türkiye'nin 3 farklı kur atağına maruz kaldığını, kurun yoğun bir şekilde dalgalandığını, TL'de farklı gelişmelerin yaşandığını, ekonomide ve finansal mimaride öncelikli stratejinin istikrarı oluşturan bir süreçten geçildiğini belirterek, "Özellikle son 6 ayda ciddi bir stabilizasyona kavuştu, ciddi iyileşmeler gördük.

Son bir buçuk yıldır devrim niteliğinde sessiz ve derin yapısal değişimlere imza attık. Gerek iç-dış piyasada, risk primlerinde ve Türkiye'nin referans faizi dediğimiz 2 yıllık tahvil faizlerinde ciddi iyileşmeleri bu süreçte görmeye başladık. Bu noktada bizim için çok önemli olan 5 yıllık CDS risk primi göstergesinde ve 2 yıllık devlet tahvil faizlerinde sadece son 1-2 yılın değil, bazı indikatörlerde son 3-5 yılın bile altında iyileşmeyi ciddi anlamda görmeye başladık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.