Her Ev Kadının Bilmesi Gereken 27 Pratik Bilgi

Her Ev Kadının Bilmesi Gereken 27 Pratik Bilgi
Bitkilerin en büyük düşmanları saksıların içinde kendiliğinden oluşan kurtlardır.

Bitkilerin en büyük düşmanları saksıların içinde kendiliğinden oluşan kurtlardır. Çiçeğinizin sulama suyuna bir tatlı kaşığı hardal karıştırın. Böylece çiçeklerinizi zararlılardan korumuş olursunuz.


Evdeki saksınıza bir kez daha bakın. Saksınıza vurarak belirgin sesler çıkıp çıkmadığını kontrol edin.


Eğer belirgin sesler çıkıyorsa temizlik vakti gelmiş demektir. Saksınızı içine tamamen gireceği büyük ve çukur bir kaba koyun.


Büyük kabın içine, saksının üzerini 2 parmak geçecek biçimde suyla doldurun. Saksınızı kabın içinde hava kabarcığı çıkmayana kadar bekletin. Bitkilerinizin tozlanan yapraklarını nemli bir süngerle silin.


Spor ayakkabınızdaki lekelerden diş macunuyla kurtulabilirsiniz. Spor ayakkabınızın beyaz noktalarını kullanılmayan bir diş fırçasına diş macunu sürerek fırçalayın.


Duvarlarınızdaki herhangi bir lekeyi özellikle kalem ve boya lekesini diş macunuyla temizleyebilirsiniz.


Diş macununun bir başka kullanım yeri de soğan ve sarımsak doğrayan kişilerin elleri. Kokusu zor çıkan soğan ve sarımsaktan kurtulmak için ellerinizi diş macunuyla yıkayın.


Sarkmış/sarkma ihtimali olan kazağınızı bir poşete koyun ve dondurucuya atın. Bir gece beklettikten sonra, dolaptan çıkarın. Oda sıcaklığında bekletin ve çözündüğü zaman yeniden kullanabilirsiniz.


Yüzüğün parmaktan kaymasını engellemek için oje sürebilirsiniz..


Limon denince aklınıza sadece limon suyu ve vitamin C gelir. Oysa bilinen değerlerin dışında, özellikle dondurularak rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir.


Limonunuzu buzluğa koyun, donsun ve her gün yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi daha leziz hale getirip daha sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarını kullanıyor olun! İşte limonun gizemi budur! Geç bile olsa başlayın, hic olmamasından iyidir! Limonun sürpriz yararlarından faydalanın!


Pantolonunuzun fermuarı o an değiştiremeyeceğiniz bir yerde bozulabilir. İşte böyle bir durumda yardımınıza küçük bir ataç koşuyor.


Pantolonunuzun fermuarını ataç yardımıyla yukarı çekin. Daha sonra atacı pantolonun düğmesine sabitleyin.


Ufak bir düzenleme yapıp atacı saklayın. İşte bu kadar basit.


Buzdolabında bozulmaya yüz tutmuş domatesleriniz mi var? Sakın atmayın!


Sadece bir saksı, biraz toprak ve bozulmak üzere olan bir domatesle nasıl yeni domatesler elde edebilirsiniz.


Bozulmak üzere olan domatesleri bir saksıya dikin ve üzerine toprak dökerek su verin.
 


Her gün sulayın ve 1-2 hafta bekleyin. Domateslerin filizlenmeye başladığını gördüğünüzde en büyüklerini söküp başka bir saksıya taşıyabilirsiniz.


Kış aylarında araç kilidindeki donmaları, el dezenfektanı ile eritebilirsiniz. Anahtara el dezenfektanı sürün, sonra anahtarı kilide yerleştirin. İşlem bu kadar basit.


Kışın en kötü özelliği de otomobil camlarının buz tutması. Eğer otomobilinizin camları kışın buz tutuyorsa sprey olarak kullanabileceğiniz bir şişenin; 3'te birini sirke, kalanını da su ile doldurun. Buz tutmuş camlara bu karışımı sıktığınızda buzun erimeye başladığını gözlemleyeceksiniz. Üstelik sirkeli suyun arabanız için hiçbir zararı yok.


Çorabı giymeden önce saç spreyi sıkın. Böylece çorabınızın kaçmasını önlemiş olursunuz. 


Çorabınızın ömrünü uzatmak için ise...  Çorabınızı suyun altında birazcık bekletin. Sonra hafifçe sıkın.


Plastik bir poşet içerisine koyup buzluğa atın. 1 gece boyunca buzlukta beklettiğiniz çorabı çıkarın ve çözünmesini bekleyin.


Böylelikle çorabınızın ömrünü uzatmış olursunuz.


Sakız nereye yapışırsa yapışsın, üzerinde biraz buz gezdirin hemen çıkar.


Kadınların en büyük sıkıntılarından biri de zincirli takıların sürekli birbirine dolanması. Bunun için tek yapmanız gereken pipeti alıp, koleyeyi içinden geçirmeniz. Böylece kolyenizi çantanıza atsanız bile birbirine dolanmayacaktır. 


Çantanızda saatlerce anahtar arıyor ve o kadar anahtar arasında hangisinin kapıyı açacağını kestiremiyorsanız bu fikir hayatınızı kolaylaştıracaktır. 

Her bir anahtara ayrı renklerde oje sürün. Böyle neyin ne için olduğunu da her zaman hatırlayacaksınız. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.