Hukuki Mücadele Derneği: Pkk İle İlişkili Öğretmenlerin Memuriyete Devam Etmesi Anayasaya Aykırı

Hukuki Mücadele Derneği: Pkk İle İlişkili Öğretmenlerin Memuriyete Devam Etmesi Anayasaya Aykırı
Hukuki Mücadele Derneği, PKK ile ilişkisi olan kişilerin sadece yerlerinin değiştirilerek memuriyete devamlarının sağlanmasının Terörle Mücadele Kanunu'na...
Hukuki Mücadele Derneği, PKK ile ilişkisi olan kişilerin sadece yerlerinin değiştirilerek memuriyete devamlarının sağlanmasının Terörle Mücadele Kanunu'na ve Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

Hukuki Mücadele Derneği, PKK terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen öğretmenler hakkında açıklamada bulundu. Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "Terör örgütüyle bir şekilde ilişkiye girmiş öğretmenleri de değiştiriyoruz. Buna karar aldık. 14 bin civarında öğretmeni, maalesef başka yerlere alma mecburiyeti var. Bunlar eğitim yerine terör örgütünün amaçlarına hizmet eder hale gelmişler" açıklamasını hatırlatan Hukuki Mücadele Derneği Başkanı Avukat Oğuzhan Buhur, "PKK terör örgütü ile ilişkili öğretmenlerin bulunduğu ve bunların sayısının 14 bin gibi vahim rakamlara ulaştığı ve bahsedilen bu kişilerin yerlerinin değiştirilerek terör örgütünün amaçlarına hizmet etmesinin engelleneceği beyan edilmiştir" ifadelerini kullandı.

-"GEREKLİ ADLİ TAHKİKATIN YAPILMASI HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİDİR"-

Terör örgütü olduğu birçok yargı kararı ile Türkiye ve uluslararası kuruluşlar tarafından kabul edilen PKK ile ilişkisi olan kişilerin, sadece yerlerinin değiştirilerek memuriyete devamlarının sağlanması ve hatta Türkiye'nin geleceği çocukların ve gençlerin eğitiminde görevlendirilmesinin, açıkça 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununa ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının hukuk devleti niteliğini düzenleyen 2. maddesi ile eğitim ve öğretim hakkını düzenleyen 42. maddesine aykırılık teşkil ettiğini belirten Buhur, şöyle devam etti:

"Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre; Eğitim ve öğretim alma hakkı Anayasa ile korunan vatandaşlarımızın PKK terör örgütü ile ilişkisi saptanan öğretmenler vasıtasıyla eğitim ve öğretime tabi tutulması ya da çocuklarına eğitim ve öğretim verilmesi açıkça hukuka aykırılık teşkil edeceğinden, söz konusu öğretmenlerin memuriyetten uzaklaştırılması, hatta bağlantısı ve eylemi sabit olanlar hakkında gerekli adli tahkikatın yapılması hukuk devletinin gereğidir.

Bu nedenle kamu gücünü elinde bulunduran yetkililerden ve söz konusu açıklama ışığında yetkili yargı mercilerinden PKK terör örgütü ile ilişkisi bulunan kişilerin öğretmenlik ve kamu görevi ile ilişiklerinin kesilmesi ve gerekli adli soruşturmanın başlatılması için ivedilikle gereğinin yapılmasını bekliyor; aynı hassasiyetin yükseköğretim kurumlarında da sergilenerek üniversitelerin terör örgütlerinden bir an önce temizlenmesini talep ediyor, konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ve Türk Milletine saygı ile duyuruyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.