Aydın Örs Spor Kompleksi Beylikdüzü’nde Açıldı

Aydın Örs Spor Kompleksi Beylikdüzü’nde Açıldı
Basketbolda Türkiye'ye Avrupa Kupası kazandıran ilk teknik adam olarak adını tarihe yazdıran Aydın Örs'ün isminin verildiği spor kompleksi Beylikdüzü'nde...

Basketbolda Türkiye'ye Avrupa Kupası kazandıran ilk teknik adam olarak adını tarihe yazdıran Aydın Örs'ün isminin verildiği spor kompleksi Beylikdüzü'nde açıldı. Açılışa usta antrenör Örs, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hidayet Türkoğlu ve çok sayıda sporcu katıldı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan ve Türk basketbolunun efsane ismi Aydın Örs'ün adının verildiği spor kompleksinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 yıllık antrenörlük kariyerine 20 kupa sığdıran basketbolun efsane ismi Aydın Örs ve ailesi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kompleksin girişinde Örs'ü bando ekibi ve Başkan İmamoğlu karşıladı. Ardından törende Aydın Örs'ün Türk basketboluna yaptığı katkılar anlatırken Hidayet Türkoğlu, kariyerinde en büyük destekçilerinden birinin Usta Hoca Örs, olduğunu ifade etti. Sonrasında Başkan İmamoğlu, usta antrenöre plaket takdiminde bulundu. Kompleksin açılış kurdelesini ise Başkan İmamoğlu, Örs ve Türkoğlu hep birlikte kesti. Spor salonunu birlikte ziyaret eden Başkan İmamoğlu, Örs ve Türkoğlu sporcularla selamlaşarak spor yaşamlarında başarılar diledi. Ardından Başkan İmamoğlu ve beraberindeki heyet basket topuyla atışlar gerçekleştirdi. Basketbol tarihinde Türkiye'ye Avrupa Kupası kazandıran ilk teknik adam olarak adını tarihe yazdıran usta antrenör Örs, isminin verildiği kompleksin girişinde bulunan hayatının anlatıldığı pano önünde ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek ailesiyle de mutluluğunu paylaştı. Örs, açılışta eski öğrencisi Hidayet Türkoğlu ile bol bol sohbet etti.

"Hocamızın isminin buraya verilmesini gecikmiş bir karar olarak görüyorum"

Efsane ismin hem kişiliği hem de Türk sporuna sunduğu katkılarla çok büyük bir değer olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Basketbol takımı kurucuyum ben Trabzonspor'un kurucuyum. Aydın Örs Hocamızın o dönemdeki yetiştiriciliği, duruşu, kimliği sadece basketbol takımına, değerli başkanımıza onun sporcu oluşuna değil bana göre bütün coğrafyaya katkısı sunar tavırları ve davranışları, sporcu kimlik olmak çok başka bir şey ve belkide şuan en çok aranan şey. Ben değerli hocamızın isminin buraya verilmesini aslında gecikmiş bir karar olarak görüyorum. Bu bize kısmet oldu umuyorum hem Aydın Örs Hocamızın hem de onun gibi Türk sporuna hizmet etmiş hak eden isimlerin hak ettiği yerlerde isimleri var olsun" dedi.

"Hayattayken böyle bir hediye verdiler bana çok mutluyum"

Adının bir spor kompleksine verilmesinin kendisini ve ailesi çok gururlandırdığı ve kompleksin nice başarılı sporcular yetiştireceğine inancının tam olduğunu ifade eden Aydın Örs, "Çok duygulandım ailecek duygulandık ve onur duyduk. Böyle bir projeyi başlatan Başkan Ekrem İmamoğlu'na ekibine ve bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hayattayken böyle bir hediye verdiler bana o bakımdan çok mutluyum. Tabi ki benim de geçmişte hizmetlerin hatırlanması, takdir görmesi ve bu şekilde tarihe not düşülmesi, beni çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

"Eski oyuncuları olarak çok mutlu olduk gerçekten gururlandık"

Aydın Örs'ün kendisi için çok değerli bir isim olduğunu bulunduğu noktaya gelmesinde usta hocanın kendisine büyük katkıları olduğunu dile getiren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, "İnsan tabi ki duygulanıyor sonuçta Aydın Örs dediğin zaman basketbol olarak söylemiyoruz Türk sporunda gerçekten çok emeği olan bir insandır. Bunu bir sporcu olarak değil, onlarca, yüzlerce antrenöre, idareciye, yöneticiye de bir şekilde faydası bulunmuş bir insandan söz ediyoruz. Onun adına bu tesisin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Uzun yıllardır bu işin içerisinde olan bir insanın adının böyle güzel bir tesise verilmesi, biz eski oyuncuları olarak çok mutlu olduk gerçekten gururlandık. Başkan'a teşekkür etmek istiyoruz böyle bir değere sahip çıktıkları için ve bu güzel tesise isimlerini verdikleri için" şeklinde konuştu.

İki katlı inşa edilen binanın alt katı yurt olarak dizayn edilirken üst katında ise spor salonu yer alıyor. Toplamda bin 400 metrekareye sahip spor salonunda 4 tane soyunma odası, 1 antrenör odası, 1 toplantı ve sunum odası, 1 fitness odası ve 4 duş yeri bulunuyor. Basketbol sahası ise 600 metrekarelik bir alandan oluşuyor.

Aydın Örs Spor Kompleksi Beylikdüzü’nde Açıldı

Aydın Örs Spor Kompleksi Beylikdüzü’nde Açıldı

Aydın Örs Spor Kompleksi Beylikdüzü’nde Açıldı

Aydın Örs Spor Kompleksi Beylikdüzü’nde Açıldı

Aydın Örs Spor Kompleksi Beylikdüzü’nde Açıldı

Aydın Örs Spor Kompleksi Beylikdüzü’nde Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.