Bayraklı’da 62 Bin Ton Atık Geri Dönüşüme

Bayraklı’da 62 Bin Ton Atık Geri Dönüşüme
Bayraklı Belediyesi geri dönüşüm projesi ile gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak ve ekonomiye katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bayraklı Belediyesi geri dönüşüm projesi ile gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak ve ekonomiye katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl yaklaşık 10 bin ton atığı geri dönüşüme kazandırılırken toplamdaki rakam ise 62 bin tonu geçti.

Gelecek kuşaklara daha yeşil ve temiz bir çevre bırakmak için projeler üreten Bayraklı Belediyesi, ambalaj atıkları kaynağından toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor. Bunun için de iş yeri, fabrika, okul, kamu kuruluşları, özel ve kamu hastaneleri sağlık birimleri, muhtarlıklar, siteler ve apartmanlara yerleştirilen ambalaj konteyner ve iç mekan kutuları ile toplanan gazete, dergi, defter ve kartondan oluşan ambalaj atıklarını belediyenin yetki verdiği firma tarafından düzenli bir şekilde bulunduğu yerden alınıyor. Bu yolla 2017'de geri dönüşüme yaklaşık 10 bin ton atık kazandırıldı. Böylece toplamdaki rakam da 62 bin tonu geçti.

"Doğa, bir cam şişeyi 4 bin yılda eritebiliyor"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gelecek kuşaklara daha temiz bir çevre bırakmak için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirterek, "Ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması gerçekten çok önemli. Bir plastiğin doğada bin yılda eridiğini kimse unutmamalı. Doğa, bir cam şişeyi 4 bin yılda eritebiliyor. Bunları bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Belediye olarak ilçemizdeki birçok noktaya atık pil, ambalaj ve cam şişe için kutular koyduk. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ediyoruz. Bunu hem kendimiz hem çocuklarımız hem de torunlarımız ve yaşadığımız dünya için yapmalıyız. Bu konuda Bayraklı'da bir bilinç oluşturduğumuzu düşünüyorum. Çocuklarımıza da küçük yaştan itibaren bu konuda eğitim vermeliyiz. Yavrularımıza temiz bir gelecek, yeşil bir dünya bırakmak için tüm bireylere büyük sorumluluk düşüyor. Bu konuda belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Bayraklı’da 62 Bin Ton Atık Geri Dönüşüme

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.