Kütahya’da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Kütahya’da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü
Sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesi, obezitenin azaltılması, fiziksel aktivitenin ve farkındalık düzeyinin oluşturulması amacıyla 3-4 Ekim Dünya...

Sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesi, obezitenin azaltılması, fiziksel aktivitenin ve farkındalık düzeyinin oluşturulması amacıyla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya'da yürüyüş düzenlendi.

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş Sevgi Yolu'nda başlayıp Kütahya Valiliği önünde sona erdi.

"Her Gün 10 Bin Adım" sloganıyla yapılan yürüyüşe Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Fatih Kölgeli, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Sağlık Müdür Vekili Ahmet Emrah Çamköy, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile İl Sağlık Müdür Vekili Ahmet Emrah Çamköy, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Obeziteyle mücadele etmenin en kolay yolunun yürüyüş olduğunu belirten İl Sağlık Müdür Vekili Ahmet Emrah Çamköy, "Valimizin önderliğinde Kütahya halkımızın da yoğun katkısıyla bir yürüyüş gerçekleştirdik. Dünya'daki sağlık sorunlarının en başında obezite geliyor. Bununla mücadele etmek için de sağlıklı ve dengeli beslenme yanında en önemlisi de hareket. Bu hareketi bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bunlardan en basiti yürüyüş. Yürüyüşü sağlığımızı kaybetmeden hepimiz yapabiliriz" dedi.

Dünya Yürüyüş Günü etkinliğine Kütahya halkının gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti, halkın hareketli yaşam konusunda bilinçlendirilmesi için çeşitli çalışmalar yapıldığını söyledi. (EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.