Luis Neto: 'Önce Yeni Malatya, ardından Galatasaray'

Luis Neto: 'Önce Yeni Malatya, ardından Galatasaray'
Fenerbahçe'nin Portekizli savunma oyuncusu Luis Neto, antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu. Dünya Kupası'na gidecekleri için mutlu olduğunu söyleyen Neto, Galatasaray derbisi için, "Önce Yeni Malatya maçı var. Derbiyi bundan sonra düşünmek zorundayız" dedi.

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Neto, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Portekiz Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na katılacak olması nedeniyle mutlu olduğunu söyleyen Neto, "Portekiz Milli Takımı ile iki kritik karşılaşma bizi bekliyordu. Oraya giderken bunun önemini biliyorduk.

Aldığımız sonuçlarla Dünya Kupası'na direkt olarak katılma hakkı elde ettik. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Bizim için artık Fenerbahçe'yi düşünme vakti geldi. Umarım burada iyi bir çalışma dönemi geçiririz" diye konuştu.

Milli takımda Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Pepe ile yan yana geldiği bir fotoğrafla ilgili de konuşan Neto, "Pepe ile olan fotoğrafta, milli takıma yeni gelmiştik. Tamamen bir sohbet anıydı. Bizim maçımızda hakemlerle ya da burada yaşadıklarımızla hiçbir alakası yoktu. Tamamen şakalaştığımız bir andı. Güzel de bir fotoğraftı bence. Uzun bir adan sonra birbirimizi görmenin mutluluğuyla sohbet ediyorduk" ifadelerini kullandı.

"Hakem durumu dengelemiş olabilir"

Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı kartla ilgili de konuşan Neto, "Daha önce de bu konuyla ilgili görüşümü aktardım. Karmaşık bir andı benim için. Anlık gelişen bir olay içinde karar vermem gerekiyordu. Böyle bir karar aldım. Bana göre sert bir faul değildi ama son adam olarak değerlendirdi hakem. Eğer iki dakika önce Beşiktaş'ın oyuncusunu atmamış olsaydı, bana da sarı kart verebilirdi. Biraz baskıdan dolayı, belki durumu dengeleme düşüncesiyle böyle bir karar verdi. Artık olan oldu ve geçmişte kaldı. Şimdi önümüzdeki maçları düşünmeliyiz" dedi. 9. haftada oynanacak olan Galatasaray maçı sorulan Neto, "Herkes Fenerbahçe-Galatasaray maçının neler ifade ettiğini gayet iyi bir şekilde bilir.

Buraya geleli kısa bir süre olmasına karşın bu maçın öneminin farkındayım. Önce bizi bekleyen çok önemli bir Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması var. Galatasaray maçına çıkmadan önce bu müsabakadan galibiyetle ayrılmak zorundayız. Kendi sahamızda oynayacağız. Son maçımızda yenildik ve yeniden galibiyetlere dönmek mecburiyetindeyiz. Özgüven açısından da bizim için son derece kritik bir maç olacak. Evkur Yeni Malatyaspor maçını geçip, daha sonra Galatasaray karşılaşmasına odaklanacağız. Herkesin konsantrasyonu öncelikle Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasında olacaktır. Bu maç bitsin, ardından bizi bekleyen büyük maça, Galatasaray maçına hazırlanacağız" açıklamasında bulundu.

"Futbolun içinde bu durumlar var"

Takımın her maçta gol yemesi ve sık sık cezalı oyuncuların olmasıyla ilgili konuşan Neto, "Bazen böyle durumlar yaşanabiliyor. Futbolun içinde sakatlıklar, kırmızı kartlar var. Bazı oyuncuların fiziksel anlamda sorun yaşadığı dönemler olabiliyor. Ama lig uzun bir maraton ve böyle durumlar her zaman başınıza gelebilir. Bizimle ilgili kötü olan nokta, bunların hepsinin art arda gelmesi. Bu anlamda şanssızlık yaşadık. Benim ve Martin Skrtel'in kırmızı kartı oldu. Her iki pozisyon da farklı değerlendirilebilir, kırmızı kartla sonuçlanmayabilirdi.

Şu anda bunu değiştiremeyiz. Fenerbahçe'de oynayan her oyuncunun mutlaka verimli olabilecek kalitesi vardır ki buraya getirilmiştir. İdeal bir durum oluşmadı bizim için. Tek düşüncemiz bu durumu bir an önce lehimize çevirmek ve takımı daha iyi noktaya getirmek. Hepimiz en hızlı şekilde takımı yukarılara taşımayı, layık olduğu yerle döndürmeyi düşünüyoruz. Tek konsantrasyon noktamız bu" diye konuştu.

"Biz Fenerbahçe'yiz ve zaferlere başlayacağız"

Türkiye Ligi'nin son derece zorlu ve çekişmeli bir lig olduğunu ifade eden Neto, "Ben bunu görme fırsatı yakaladım. Henüz ligin başındayız. Önümüzde oynamamız gereken çok fazla maç var. Her maç zor, her takım zorlu maçlar oynayacak. Rakiplerimiz için de aynı durum geçerli. Hala bizim elimizde bu duruma reaksiyon gösterme, durumu lehimize çevirme fırsatı var. Önümüzdeki maçlarda istediğimiz galibiyetleri alabilirsek, hala dönebilecek, arayı kapatabilecek durumdayız. Çünkü rakiplerimiz çok zorlu maçlara çıkacak. Özellikle deplasman müsabakaları çok zorlu burada. Türkiye Ligi, şampiyonluğun kolay elde edildiği bir yer değil. Her maç öngörülemez nitelikte geçiyor. Maçtan önce hiçbir şekilde skor tahmini yapamıyorsunuz. Bizi de bekleyen zor maçlar olacak.

Ama biz Fenerbahçe'yiz. Bunu kesinlikle unutmamamız lazım. Önemli oyunculardan kurulu büyük bir takımız. Takım içinde çok iyi bir hava var. Çalışmayı seven oyunculardan kurulu bir grubuz. Çok yakın zamanda galibiyet serilerine, istediğimiz zaferlere başlayacağız diye düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Neto, açıklamalarının ardından antrenmanı izleyen kız öğrencilerle "Dünya kız çocukları günü" nedeniyle birlikte basın mensuplarına poz verdi. 

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.