Mahalle Sakinleri Hak Kaybına Uğramak İstemiyor

Mahalle Sakinleri Hak Kaybına Uğramak İstemiyor
Adıyaman'ın Besni Cirit Meydan mahallesinde uygulanacak olan kentsel dönüşüm ile hak kaybına uğrayacaklarını iddia eden mahalle sakinleri basın açıklaması...

Adıyaman'ın Besni Cirit Meydan mahallesinde uygulanacak olan kentsel dönüşüm ile hak kaybına uğrayacaklarını iddia eden mahalle sakinleri basın açıklaması yaptı.

Kentsel dönüşümle hak kaybına uğrayacaklarını ve mağdur olacaklarını gerekçe gösteren mahalle sakinleri belediye yetkililerinin bu konuda hak kaybının önüne geçmesini istedi.

Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Mehmet Bahçe, " Besni Belediyesince yürütülen afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında 2015/8145 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edilmiş ve 12.11.2015 tarihli ve 29530 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak bu kararlar alınırken biz hak sahiplerinin hiçbir şeyden haberi olmamıştır. Mevcut 50-51 adada bulunan taşınmazların imarı 4 kat olup, afet riski kararı alınmışsa da, yeni projede bodrum kat, zemin kat (dubleks kat), 8 normal kat ve merdiven üstü kat olmak üzere toplamda her bina 12 katlı olacaktır. Buda ne zemin, ne bölge, nede çarşının dokusuna uygun olmamaktadır. Taşınmazların belirlenmiş olan kıymet takdirlerini de komik bulmaktayız. Ev ve arazileri rayiç bedelin altında yok pahasına almak istiyorlar. Biz bu ısrardan vazgeçilmesini istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.