Maske fabrikası gibi okul

Maske fabrikası gibi okul
Kayseri’de, Belsin Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde pandemi süreciyle başlayan maske üretimi kapsamında şimdiye kadar 2 milyon maske üretildi. İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, "Ciddi bir üretim kapasitesi içerisindeyiz" dedi.

Korona virüsün 11 Mart'ta Türkiye'de görülmesinin ardından Kayseri'de de okullar hem dezenfektan hem de maske üretimi için kolları sıvadı. Melikgazi ilçesinde bulunan Belsin Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde de pandemi süreciyle başlayan maske üretimi, hız kesmeden devam sürüyor. Hem okul öğrencilerinin hem de İŞKUR aracılığı ile gelen işçilerin devam ettirdiği maske üretimi kapsamında günde 30 bine yakın maske üretimi gerçekleştiriliyor.

Maske üretiminin devam ettiği okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğrenciler ve işçilerle sohbet ederek, çalışmalar hakkında okul yönetiminden bilgiler aldı. Zor bir süreçten geçildiğini kaydeden Ekinci, “Bu okulumuz bizim için özel bir okulumuz. Biliyorsunuz ki bir salgın sürecindeyiz ve zor bir süreç yaşıyoruz. Bu zor sürecin ilk günlerinde bu okulumuz yöneticileri ile öğretmenleri ve öğrencileri ile ellerini taşın altına koydular. İlk günden beri fedakarca, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde, hafta sonları, bazen de geceleri olmak üzere maske üretimi konusunda gerçekten örnek bir çalışma içerisine girdiler. Okulumuzda hem öğrencilerimiz bu işin içerisindeler hem de İŞKUR vasıtasıyla arkadaşlarımız bize destek veriyorlar. Bu okulda üretilen maske 2 milyona yaklaşmıştır. Hem döner sermaye kapsamında ücret karşılığında maskeler değişik yerlere gönderiliyor hem de sosyal sorumluluk ilkesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine de elimizden geldiği kadar maskelerden ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.