Milli Savunma Bakanı Akar'dan terörle mücadele ile ilgili önemli açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Akar'dan terörle mücadele ile ilgili önemli açıklamalar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklamasında, “Önümüzdeki dönemde uygun mekanizmaları kurmak suretiyle Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil arasındaki iş birliği terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Irak'a yaptığı resmi ziyareti tamamladı. Bölgenin geçtiği hassas dönemde yapılan önemli ziyaret kapsamında Bakan Akar, 36 saat içinde aralarında merkezi ve bölgesel yönetimin liderlerinin de bulunduğu 9 önemli görüşme gerçekleştirdi, heyetlerarası toplantılara başkanlık etti. Resmi ziyaretin ilk gününde Irak Savunma Bakanlığında askeri törenle karşılanan Akar, Iraklı mevkidaşı Cuma Anad Sadun El Cuburi ile bir araya geldi.

Sonrasında Cumhurbaşkanı Berham Salih tarafından kabul edilen Akar ve heyeti, Başbakan Mustafa Kazımi ve İçişleri Bakanı Osman Ali Ferhud El Ganimi ile görüştü. Başkent'teki yoğun ziyaret trafiğinin ardından geceyi Erbil'de geçiren Akar, burada eski IKBY Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile ayrı ayrı görüştü. Bakan Akar ve beraberindeki Orgeneral Güler'in ziyaretlerindeki son durak ise Irak Türkmen Cephesi'nin Erbil Ofisi oldu. Türkmenlerle bir araya gelen Akar'a ziyaret sırasında yoğun ilgi gösterildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.