Nazım Hikmet Seyhan’da Anıldı

Nazım Hikmet Seyhan’da Anıldı
Şair Nazım Hikmet 116. doğum gününde Adana'da düzenlenen etkilik ile anıldı.

Şair Nazım Hikmet 116. doğum gününde Adana'da düzenlenen etkilik ile anıldı.

Şiirleri 50'den fazla dile çevrilen ve memleket hasreti ile Moskovo'da yaşamanı yitiren Şair Nazım Hikmet 116. doğum gününde Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinlikte ilk olarak Salime Kaman'ın Nazım Hikmeti konu alan resim sergisinin açılışı yapıldı.

Serginin gezilmesinin ardından anma etkinliğine geçildi. Açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Nazım Hikmet'in Türkiye ve dünya açısından önemine vurgu yaptı. Başkan Karalar, "Burası bizim için büyük bir mutluluk tablosu 30 Mart 2014 öncesi Adanalılara sanatı unutturmuşlardı. Öyle bir şehirde yaşıyoruz ki; dünyadaki 3 önemli ovadan bir tanesi. Çok güzel insanlar yetiştirir bizim memleketimizde. Dünyanın en büyük sanatçıları Adana'da yetişir. Abidin Dino, Yılmaz Güney, Orhan Kemal, Yaşar Kemal. Büyük mutluluktur bu güzel memleketin insanı olmak. Ben bir Allah'ına kadar Adanalı olarak büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şükrü Erbaş şiir dinletisi ile Adanalılarla buluştu. Şiir dinletisinin ardından Hüsnü Arkan konser verdi.

Nazım Hikmet Seyhan’da Anıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.