Eyüpsultan Belediyesinden Vatandaşlara Büyük Kolaylık

Eyüpsultan Belediyesinden Vatandaşlara Büyük Kolaylık
Eyüpsultan Belediyesi, vatandaşların ev alım-satımında belediyeye beyanda bulunmaları gerekliliği ve bu gereklilik yüzünden yaşanan mağduriyetin giderilmesi...

Eyüpsultan Belediyesi, vatandaşların ev alım-satımında belediyeye beyanda bulunmaları gerekliliği ve bu gereklilik yüzünden yaşanan mağduriyetin giderilmesi için çalışma başlattı. Bu kapsamda uygulamaya konulan sistemde, yeni alınan evler belediye tarafından mükellefler adına sistem üzerinden düzeltiliyor. Bu sayede vatandaşlar fazla vergi yükünden kurtulmuş oluyor.

Eyüpsultan Belediyesi, ev sahibi olacak vatandaşların, ev alım-satımında belediyeye beyanda bulunmaları gerekliliği ve bu gereklilik yüzünden yaşanan mağduriyetin giderilmesi için çalışma başlattı. Bu kapsamda Mali İşler Müdürlüğünü yeni bir sistem uygulamaya koydu. Uygulamaya konulan sistemde, yeni alınan evler belediye tarafından mükellefler adına sistem üzerinden düzeltiliyor. Bu sayede vatandaşlar fazla vergi yükünden kurtulmuş oluyor.

Yeni uygulamayla ayrıca, geçmiş yıllara dönük işlemlerde de sistem taramasına giren mükelleflerin vergi borçları artmadan vatandaşlara bilgilendirme yapılıyor. Vergilendirme, evlerin metrekaresine göre yapılıyor. Fazla metrekare bildiriminde fark mükellefe geri veriliyor. Mükellef, emlak beyan bildirimini en geç 90 gün içerisinde belediyeye bildirmek zorunda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.