Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kudüs, İslam Medeniyetinin En Önemli Miraslarındandır”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kudüs, İslam Medeniyetinin En Önemli Miraslarındandır”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ve beraberindeki heyeti kabul etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Kudüs, İslam medeniyetinin bize en büyük miraslarından birisidir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ve beraberindeki heyeti kabul etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kudüs'e zor zamanlarda sahip çıkmanın çok önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, önümüzdeki günlerde Kudüs konulu uluslararası bir toplantı düzenleyeceklerini ifade ederek, "'Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs" sempozyumumuz var. Dünyanın 20 ülkesinden, 25 civarında sadece Filistin'den katılımcı olacak" ifadesini kullandı.

Kudüs'e sadece Müslümanların değil bütün insanların sahip çıkması gerektiğini ifade eden Başkan Erbaş, "Darüsselam'ı nasıl yeniden kurabiliriz, onun gayreti içerisindeyiz. Kudüs, İslam medeniyetinin bize en büyük miraslarından birisidir" diye konuştu.

Kudüs'ü ziyaret etmenin önemine vurgu yapan Erbaş, "Bütün halkımızın Kudüs'ü ziyaret etmesini, orada daha görünür olmasını arzu ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ise, kabulünden dolayı Başkan Erbaş'a teşekkür ederek, Mirasımız Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Demirci, Mirasımız Derneğinin sadece Kudüs ve Mescid-i Aksa için çalışma yapan dünyadaki ilk dernek olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kudüs, İslam Medeniyetinin En Önemli Miraslarındandır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.