Şebinkarahisar’ın Turizm Değerleri İstanbul’da Tanıtıldı

Şebinkarahisar’ın Turizm Değerleri İstanbul’da Tanıtıldı
Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, İstanbul'da Şebinkarahisar turizmini anlattı.

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, İstanbul'da Şebinkarahisar turizmini anlattı.

Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen Şebinkarahisar Sempozyumu'na katılan Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, moderatörlüğünü Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yaptığı Şebinkarahisar'un Turizm Potansiyeli konulu panelde Şebinkarahisar ilçesinin Cumhuriyetin ilk dönemlerinden il olma hakkı kazanması ve çevresindeki bölgenin ana odak noktasında olduğunu bunun da turizm için çok önemli bir konu olduğunu söyleyerek Şebinkarahisar ilçesinin Giresun turizminin kilidi olduğunun da altını çizdi.

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner panelde yaptığı konuşmada, "Biz ulusal tur firmalarıyla bir pazarlama faaliyeti yürüterek bu bölgeyi bir ana rota olarak kullanmalarını talep ettik. Şu anda Şebinkarahisar ve Tamzara'ya son 2 yıldır 50'ye yakın tur otobüsü geldi. Bizim turizmdeki hedefimiz öncelikle kitle turizmini alabilmek. Çünkü kitle turizmini getirmenin pazarlama maliyetleri çok daha düşük. Tur firmalarıyla yapacağınız tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile kitleyi getirmek daha kolay. Kitle geldiğinde sosyal medyada tanıtımlarını yapıyor, gördüğü güzellikleri çevredeki arkadaşlarına söylüyor ve gelen 1 tur otobüsü devamında 3-4 tur otobüsün gelmesine vesile oluyor. Bu manada da tur firmalarına ciddi ehemmiyet veriyoruz" dedi.

Şebinkarahisar'ın turizm anlamında da özel bir yeri olduğunu söyleyen Uzuner, "Şebinkarahisar kalesi yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük yedinci kalesi; çok ciddi bir değer ve dimdik ayakta duran bir kale. Şebinkarahisar kalesine çıkışı kolaylaştırmak gerekiyor. Karadeniz'e kitle turizmi ile getirdiğimiz turist grubu 45 yaş ve üzeri ve onların saatleri kısa zaman ve bu kısa zamanda elindeki destinasyonları değerlendirmek istiyor. Şebinkarahisar kalesi ve Meryemana Manastırına çıkışlar konusundan basit ATV'lerle olabilir, güçlü golf arabalarıyla olabilir. Oraya gelen yolda yürümekte zorluk çeken insanların basit bir şekilde yukarıya çıkmalarını sağlayacak çözümler üretmememiz gerekiyor. Şebinkarahisar kalesine çıkan insanın büyülenmeme şansı yok. Fakat ulaşım zorlaştırıyor. Basit ve ucuz maliyetler gerekiyor" şeklinde konuştu.

Giresun turizminin kilidinin Şebinkarahisar olduğunu belirten Uzuner konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"2016 yılında tur firmalarının Karadeniz'e inen rotalarıyla ciddi bir çalışma yaptık. Biz şimdi İran pazarına çalışıyoruz. İran pazarına Şebinkarahisar rotasını önerdiğimizde çok olumlu dönüşler aldık. "Bizim geldiğimiz rota üzerinde sahile inene kadar hiç bir destinasyon yok." diyorlar ama Şebinkarahisar'dan sahile indiğinde Şebinkarahisar'ı var, Avutmuş'u var Tamzara'sı var, yine Birliğimiz tarafından turizme kazandırılan Mavigöl var ki şuan herkesin dilinde. Kuzalan Tabiat Parkı devamında da Kümbet ve Kulakkaya yaylaları var, ardından Kök Evi gibi harika bir destinasyona uğrayıp ardından il merkezine inecek burada da Giresun Adası, Kalesi ve tarihi yerleri gibi bir çok destinasyonu görme şansı var. Bu manada Şebinkarahisar o kadar odak bir noktada ki Giresun turizminin aslında kilidi. Bu sayede turistleri Şebinkarahisar'dan sahile indirmemiz ya da Giresun'dan Şebinkarahisar rotası ile göndermemiz mümkün."

Şebinkarahisar’ın Turizm Değerleri İstanbul’da Tanıtıldı

Şebinkarahisar’ın Turizm Değerleri İstanbul’da Tanıtıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.