Ömer Çelik: 'Ermenistan panik içinde'

Ömer Çelik: 'Ermenistan panik içinde'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Ermenistan tarafı bir panik içinde. Ermenistan saflarında savaşan paralı askerler olduğu, PKK unsurları ile yakın bağları olduğu ortaya çıkıyor. Ermenistan Başbakanı bunu örtbas etmek için Türkiye’nin oraya cihatçı gruplar gönderdiğini söylüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezinde yapılan MYK toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemde olan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın toplantısı yaptığı kürsünün üzerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları bulunan Ömer Çelik, “Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısını şiddetli bir şekilde kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin sonuna kadar Azerbaycan'ın yanında olduğunun altını çizen Çelik, “Azerbaycanlı kardeşlerimiz nasıl istiyorsa, ne şekilde istiyorsa Türkiye Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir. Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır. Bir yerde saldırgan varsa, ‘taraflara itidal tavsiye ediyoruz' demek saldırganı teşvik etmektir. Biz bu saldırganlık karşısında Azerbaycan'ın meşru müdafaa hakkını sonuna kadar savunuyoruz. Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır, Ermenistan orada işgalcidir. Azerbaycan topraklarını terk etmesi için Ermenistan'ın gereken yaptırımlarla karşı karşıya kalması gereklidir. Ermenistan saldırgandır. Ermenistan'ın Azerbaycan'ın topraklarına yönelik mütecaviz tutumu asla kabul edilemez” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.