Erdal Dursun

Erdal Dursun

Oradan Öyle Görünüyor

Oradan Öyle Görünüyor

Kıssadan hisse

Önce bugünkü Fıkramızı bir okuyalım.

Oradan öyle Görünüyor.

 

            Bir gün bir ülkenin bir köyünde (Bu ülke ve köyün bizim ülke ile hiç bir alakası yok) güzel bir gelin varmış. Bu güzel geline köyün ağası göz koymuş. Demiş ki bu güzel gelin benim olacak. ve böylece başlar gelini sıkıştırmaya, fakat gelin bir türlü razı olmaz. En sonunda baskılara dayanamaz ve evet der.

            Evet demiştir demesine de bir taraftan da plan kurmaktadır. Kendi kendine  der ki! Ben bu ağaya öyle bir oyun oynayayım ki tüm köye rezil olsun. Ne yapayım, ne edeyim derken aklına bir fikir gelir..

             Ağaya şöyle bir teklif gönderir.  Ağaya söyleyin,  evet ben onun ile evleneceğim fakat bir şartım var. Benim ile kocamın gözü önünde evlenecek. Bu teklifi duyan ağa hiç düşünmeden kabul eder . Bu sefer ağa başlar düşünmeye nasıl ederim ne ederim diye. Ne kadar düşünsede çare bulamaz. Son olarak köyün imamına gider akıl alır. Sorununu hocaya anlatır hocadan bir çıkış yolu beklemektedir. Fakat hoca bunu tersler ne yazık ki ağa olduğu için fazla bir şeyde diyemez. Biraz sakinleşsin unutsun diye ağaya; ağa istersen öğle vakti geliyor, öğle ezanını bu gün sen oku der. Ağada kabul eder belki namaza durursam sakinleşir sakin kafa ile daha iyi düşünürüm diye kabul eder.

Ağa ezan okumak için minareye çıkar

             Tam ezan okuyacaktır ki, caminin yanında tarlada çalışan gelin ve eşini görür ve başlar bağırmaya. Utanmıyor musunuz? Gündüz vakti caminin yanında birlikte olmaya. Reziller, utanmazlar diye bağırır ama ne bağırma. Ağa bağırdıkça gelinin kocası yapma ağam, etme ağam, biz bir şey yapmıyoruz yalnızca tarlada çapa vuruyoruz dese de ağa susmaz. Bu sefer ağa gelinin kocasına seslenir bana inanmıyorsun gel istersen sen bak der. Köylü minareye çıkar ağa gelinin yanına gider ve iş tutmaya başladıklarında köylü ağaya seslenir. Ağam sen haklıymışsın vallah buradan öyle görünüyor diye.

           Şimdi can dostlarım önümüzde bir referandum süreci var ve bu referandum da doğal olarak kimi yurttaşlar evet, kimi yurttaşlar hayır diyeceklerdir. Bundan daha doğal ne olabilir ki? Fakat doğal olmayan şey ise referanduma giderken teklif maddelerini savunmak yerine, hayır diyenlere en yetkili ağızdan terörist yaftası yapıştırılmasıdır. En tehlikeli olanda bence budur. Kendi aklımızca düşünüp karar vereceğiz evet mi, hayır mı yada hiç düşünmeden ağaya sen haklısın oradan öyle görünüyor diyip itaat edeceğiz.

            Ben şuna inanıyorum ki kendi özgür iradesi ile oyunu kullanan yurttaşlardan ne evet diyen, nede hayır diyen teröristtir. Bu ülkede teröristler bellidir. Vatan, millet düşmanları hepimizin ortak düşmanıdır . Dostlar biz aynı gemideyiz. Kaptanı değiştireceğiz diye gemiyi delmeye kalkarsak korkarım ki bundan herkes zarar görür ve bizim başka vatanımız yok. İster evet deyin, ister hayır deyin ama kırıcı olmayın. Biz birlikte varız, birlikte güçlü Türkiye'yiz.

        Şen ve esen kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erdal Dursun Arşivi