“Şırnak 2023 Vizyon Çalıştayı” Başladı

“Şırnak 2023 Vizyon Çalıştayı” Başladı
Şırnak Üniversitesinin belirlediği 12 temada "Şırnak 2023 Vizyon Çalıştayı" başladı.

Şırnak Üniversitesinin belirlediği 12 temada "Şırnak 2023 Vizyon Çalıştayı" başladı.

Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde başlayan Şırnak 2023 Vizyon Çalıştaya, Şırnak Vali Yardımcısı Adem Ergül, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Kurum Müdürleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Çalıştay amaçlarından bir tanesi vizyon oluşturmak olduğunu söyledi.

Çalıştay konularında kısa bilgiler veren Erkan, "Vatandaşımıza, halkımıza, akademisyenimize, bu çalıştaylar özellikler problem çözmeye odaklı, karar alma toplantılarıdır. Soft analizi dediğimiz güçlü ve zayıf yönlerimizi ortaya koymak ve bunların ortaya konmasından sonra ileride yapacağımız planlara bir vizyon açacaktır. Doğru ve güvenilir bilgiye zamanında ulaşmak çok önemlidir. Çalıştayımızda bir sürü başlık var 12 den vurma 12 başlıktan oluşacak. Başlıklardan bir tanesi eğitimdir, bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum vizyonu ile önce eğitimin problemlerini çözerken, öğretmenlerin problemlerinin merkeze almak ve bunun çözümü için uğraşmak yani geldiğimiz günden beri yaptığımız 4-5 hamle öğretmenlerin kalacak yeri ayarlanması konusunda elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Sağlık vizyonu, bir Cin atasözü derki "Sağlığı olanın umudu, umudu olanın da her şeyi vardır" bu konuda sağlığı önemsiyoruz. Gençlik, kadın, çocuk bunlar hepsi bir birleri ile ilişkili ama gençliğe iyiliğe yönelten insaniliği iyiliğe yönlendirir" dedi.

Terör olaylarında dolayı yıkılan Şırnak şehrine değinen Erkan, "Şuanda tamamen yeniden inşa edilen bir şehir var a'dan z'ye güzel şekilde hep birlikte inşa ediyoruz. Şırnak halkının buna katkıları olması lazım ve beraber bir şeyler yapacağız. Bir söz vardır yıkılmayana kadar tekrar inşası zordur, işte yıkıldı tekrar inşası başlamıştır, güzel bir şekilde buda devam edecektir" diye konuştu.

Rektör Erkan'dan sonra söz alan Kurucu Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, Şırnak Üniversitesi Şırnak'ın sorunları ele aldığını belirterek sözlerine başladı. Akmaz, "Bilimin önderliğinde Şırnak'ı bölgenin gerçekten önemli bir kenti haline getirme noktasında bütün veriler hazır. İktisat fakültesi öğrencilerine önemli bir görev vermek istiyorum, önümüzdeki sene açılış programımızda Allah nasip ederse "Şırnak Ekonomi Sempozyumu" gerçekleştirelim. Burandan ortaya çıkacak verilerin ışığında önümüzdeki sene Şırnak Ekonomi Sempozyumunu sunacağız ve akabinde şu kararı alacağız ve "Şırnak Teknoloji Geliştirme Merkezini" kurma prensibini alacağız" ifadelerinde bulundu.

Vali Yardımcısı Adem Ergül ise, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"2023 Şırnak Vizyon ve Misyon Çalıştayına katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum. Bu yoğun kalabalık beni ziyadesiyle mutlu etti demek ki bu çalışma yerinde ve anlamlı olduğunu bir kez daha ifade ettiğini en rahat bir şekilde gözlemlemiş bulunuyorum. Tabi 2023 Vizyon Çalıştayı, akabinde ümit ediyorum 2053 ve 2071'e yönelik projeksiyon üreteceğini canı gönülde inanıyorum. Üniversiteler hepimizin malum olduğu gibi toplumun temel taşıdır. Bizlere düşen bu süreçte üniversitenin işlerini kolaylaştırması için elimizden ne geliyorsa var gücümüzle çalışmaktır. Bu çalıştayımız birçok kalem içermektedir, eğitim, sağlık, gençlik, tarım yani Şırnak'ın temel anlamda fotoğrafını çekmek için şuan ciddi bir çalıştayın içinde bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu 2 günlük çalışma içerisinde ümit ediyorum hem yerel anlamda hem de oluşacak raporların ilerleyen süreçlerde devletimizin ve hükümetimizin ilgili birimlerine aktarılacağına ümit ediyorum ve bu raporlar çerçevesinde daha güzel bir Şırnak'ın oluşması için güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum."

Protokol konuşmaların ardından belirlenen gençlik, işsizlik ve istihdam, tarım ve hayvancılık, kadın ve çocuk, ulaşım, turizm ve kültür, madencilik, sanayi ve ticaret, kentleşme ve altyapı, sağlık, dini hayat temaları ile çalıştay oturumları devam ediyor.

“Şırnak 2023 Vizyon Çalıştayı” Başladı

“Şırnak 2023 Vizyon Çalıştayı” Başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.