Gençdes Projesiyle Gençler Tarihi Gezerek Öğreniyor

Gençdes Projesiyle Gençler Tarihi Gezerek Öğreniyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan "Söğüt'ten Cihan'a-Dirilişin Rüyası" projeleri kapsamında öğrenciler Osmanlı Döneminde ki 5 şehri...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan "Söğüt'ten Cihan'a-Dirilişin Rüyası" projeleri kapsamında öğrenciler Osmanlı Döneminde ki 5 şehri gezerek tarihlerini öğreniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın GENÇDES Projesi kapsamında Büşra Konaktaş tarafından hazırlanan "Söğütten Cihan'a" projesi kabul görmesinin ardından Lise öğrencilerine tarih bilinci aşılamak için Osmanlı Dönemindeki 5 şehir olan Bilecik, Bursa, Edirne, Ankara ve İstanbul'a gezi düzenlenmeye başlandı. Öğrencilere ilk önce Bilecik ve Bursa şehirlerinde bulunan tarihi yerler gezdirildi. Diğer yandan öğrencilere geziler sonrasında Yazar Talha Uğurluel'in katılımlarıyla konferanslar veriliyor.

Proje kapsamında koordinatör Büşra Konaktaş ile birlikte Ankara'dan 6'sı yabancı uyruklu 33 kişilik öğrenci grubu ilk gezilerini ise Bilecik'e yaptı.

Proje hakkında konuşan Büşra Konaktaş, ilk gezilerinin Bilecik'e yaptıklarını belirterek, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bilecik Belediyesi arkeoloğu Umut Özdemir iki gün boyunca katılımcılara Söğüt başta olmak üzere Bilecik'in tarihi yerlerini gezi-gözlem yoluyla anlattı. Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda önemli rol oynayan Şeyh Edebali'yi tanıtmak için film gösterimi gerçekleşti. Katılımcılar etkinliğin ikinci gününde Şeyh Edebali türbesi yakınlarında olan "Padişahlar Şeridinde" ok atma etkinliğini gerçekleştirildi. Ardından Şaban Abak tarafından konferans verildi. Bilecik'te tamamlanan etkinlikler sonrasında İznik'e geçtik. Sırasıyla öğrencilerimize Bursa, Edirne, Ankara ve İstanbul'u gezdirip, Osmanlı Tarihini gezerek öğrenmelerini sağlayacağız."

Gençdes Projesiyle Gençler Tarihi Gezerek Öğreniyor

Gençdes Projesiyle Gençler Tarihi Gezerek Öğreniyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.