Derbent’e Organik Un Fabrikası

Derbent’e Organik Un Fabrikası
Organik çilek ve fasulye üretimi ile adını Türkiye'ye duyuran Konya'nın Derbent ilçesinde organik un ve organik pilavlık bulgur üretimi için harekete geçildi.

Organik çilek ve fasulye üretimi ile adını Türkiye'ye duyuran Konya'nın Derbent ilçesinde organik un ve organik pilavlık bulgur üretimi için harekete geçildi.

Çiftliközü Mahallesinde geçmişte un ve bulgur üreten tesisin yenileme çalışmaları için fizibilite raporları hazırlanıyor. Böylece ilçenin verimli arazilerinde üretilen organik buğday, sofralara ekmek ve bulgur olarak konulabilecek. Konuyla ilgili bilgi almak üzere Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çevik ile görüşen Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Çiftliközü Mahallesinde açılması düşünülen organik un fabrikasından Konya genelinin faydalanacağını ifade etti. Başkan Acar, "Derbent'te organik buğday unu üretmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik'ten destek bekliyoruz. İnşallah, Konya'mızda tam buğday ununu organik olarak üretmeye çalışacağız" dedi.

"Tesise gereken desteği vereceğiz"

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, ilçedeki arazilerin organik ürün üretmeye uygun olduğunu dile getirdi. Çevik, "Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar'ı tebrik ediyorum. Çünkü belediyecilik, yerel yönetimlerde halka hizmetin en temel yeridir. Biliyorsunuz Konya bölgemiz, Türkiye'de tarım üretiminin kalbidir. Derbent ilçemizdeki tarımsal arazilerimiz, diğer ovaya göre kimyasal gübre ve azot ile alakalı toprakların daha temiz olduğunu düşünüyoruz. Bu topraklarda bu tür üretimin yapılmasını ben de destekliyorum. Konya Ticaret Borsası olarak teknik ve makine anlamında sanayicilerimizle sizleri buluşturarak ve inşallah o bölgede organik un veya bulgur tesisini hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Fizibilite çalışmalarını birlikte gerçekleştireceğiz. Bu konuda bu tesise destek vereceğiz. Vatandaşa faydalı olarak aynı zamanda istihdam yönünden ilçe insanına katkı sağlayacak tesisin fizibilite raporlarını çıkardıktan sonra hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. Bize düşen her türlü görevde yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Kayak merkezi projesinde geri sayım

Görüşmede 17 Aralık 2018 tarihinde açılması planlanan Aladağ Kayak Merkezi de gündeme geldi. Tesisin faaliyete geçirilmesi için çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini dile getiren Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, "Önümüzdeki kış sezonuna yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bu tesisler, yalnızca kış aylarında değil yılın 365 günü doğa sporlarına da hizmet verecek. Konya'mızın nüfusu hızla artıyor. O yüzden Konyamıza yeni bir kapı açmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızı Derbent'te ağırlayarak hem oksijen almalarını hem de stres atmalarını, aynı zamanda haftaya daha sağlıklı başlamalarını sağlayacak bir çalışmamız var. 17 Aralık 2018'i hedef aldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a o gün açılış yaptırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşları olarak Konya'ya kazandırılacak olan Derbent Aladağ Kayak Merkezi'ne gerekli desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, "Spor hayatın içerisinde olmazsa olmaz. Kış sporları da hem sağlık açısından hem de doğal güzellik açısından en önemli sporlardan biridir. Derbent Aladağ Kayak Merkezi çalışmalarını takip ediyoruz. Çevremizde baktığımız zaman Isparta Davraz bölgesinde kayak tesisleri hayata geçirildi. Bu neden Konya'da da olmasın. Bu girişimden dolayı Hamdi beyi kutluyorum. Hükümet olarak ve yerel yönetim olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek de destek veriyor. Aladağ Kayak Merkezi'ne sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşen ne varsa biz de destek vermeye hazırız" dedi.

Derbent’e Organik Un Fabrikası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.