Paü, Alatay’ın Gururunu Yaşıyor

Paü, Alatay’ın Gururunu Yaşıyor
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi'nin yüzde 100 yerli TÜBİTAK ödüllü Alatay Elektromobil aracı, Türk Patent ve Marka Kurumu...

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi'nin yüzde 100 yerli TÜBİTAK ödüllü Alatay Elektromobil aracı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Alatay, marka olmanın gururunu yaşıyor. Proje yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Selim Köroğlu'nun yaptığı, AR-GE çalışmalarında öğretim üyelerinin yanı sıra öğrencilerin de dahil olduğu Alatay Patent ve Marka Kurumu'nca tescillendi. Alatay projesinde yer alan öğrencilerin daveti üzerine Rektör Bağ, Mühendislik Fakültesini ziyaret etti. Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı yer aldı. Ana sponsorluğunu AYDEM Elektrik Perakende A.Ş.'nin üstlendiği Alatay aracını inceleyen Rektör Bağ, proje yürütücüsü Doç. Dr. Selim Köroğlu'ndan bilgi aldı.

Projeye katkı sunan öğrencilerle de bir süre sohbet eden Rektör Hüseyin Bağ, projede emeği geçenleri tebrik etti. Pamukkale Üniversitesi adına önemli bir başarı sağlandığını ifade eden Bağ, markalaşmanın önemli bir adım olduğunu kaydetti. Rektör Bağ, "2016 ve 2017 yıllarında TÜBİTAK tarafından "Yerli Ürün Teşvik Ödülü" kategorisinde birincilik alan projemiz artık bir marka olarak bizlere yeniden bir gurur yaşattı. Yerli projelerimize desteklerimiz devam edecek. Hizmet sizden destek bizden. Yüzde yüz yerli üretim olan aracımızda emeği geçen proje ekibine tebrik ediyorum" diye konuştu.

Rektör Hüseyin Bağ, ziyaretin ardından Alatay'ın ilk ve son prototipi önünde proje ekibi ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Paü, Alatay’ın Gururunu Yaşıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.